iOS 12.1 ile Beraber Portre Modu Coşacak - Haberler - indir.com

iOS 12.1 ile Beraber Portre Modu Coşacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 15:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple son olarak en güncel işletim sistemi olarak iOS 12’i kullanıma sunmuştu. Ancak şirketin hazırlamış olduğu yükseltme sürümü olan iOS 12.1 ile gelecek olan yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. iOS 12.1 ile beraber portre modu konusunda önemli bir yeniliğin gelmesi bekleniyor. Portre modu hayatımıza Apple tarafında iPhone X serisi ile giriş yapmıştı. Oluşan alan derinliği etkisi ile arka planan tamamen flu ve nesnenin daha odak olduğu kareler göze oldukça hoş geliyor. Bu noktada geliştirilen yeni seri iPhone XS ve XS Max modelinin tanıtımında alan derinliği için özel bir yönetim yeteneği getirilmişti.

Kontrol Edilebilir Portre Modu

iOS 12 Yüklenme Oranları Belli Olmaya BaşladıiOS 12 Yüklenme Oranları Belli Olmaya Başladı

Bu özellik ile beraber alan derinliğinin oranı değiştirilebilir oldu. Ancak iOS 12.1 ile beraber bu özellik dahada geliştirilecek ve fotoğraf çekimi esnasında alan derinliği oranının değiştirilmesi bekleniyor. Ortaya çıkan sızıntılara göre bu yenilik ile bir fotoğrafta daha iyi ve istenilen oranda alan derinliği oluşturulabilecek. Şuan için test sürecinde olan iOS 12.1 Beta 1 sürümünde iPhone XS ve iPhone XS Max modellerine özel bu özelliğin geliştirildiği ifade ediliyor. Portre modu ile fotoğraf çekimi esnasında derinlik ayar çubuğu arayüzde belirecek ve bu noktada arka planın bulanıklık seviyesi manuel bir şekilde kontrol edilmiş olunacak.

 Sunulacak olan iOS 12.1 ile verilmesi bekleniyor. Resmi olarak henüz belli olmayan bu özellik henüz netlik kazanmış değil. Ancak bu özelliğin yeni olmadığını ve Samsung cephesinde Galaxy Note 8 modelinden beri bulunduğu biliniyor. Huawei ise Mate 10 Pro gibi amiral gemisi cihazlarında bu ve benzeri bir deneyim özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Apple ise kamera arayüzü tarafında daha sadece kompakt bir yapı tercih ediliyordu. Ancak DSLR deneyimi adına şirketten farklı hamleler görmeye başladık. Bakalım yeni sürüm ile beraber Portre modunda daha ne gibi farklılıklar göreceğiz.


iOS 12'de iPhone'un Kendi Uygulamaları Tamamen Nasıl Silinir?iOS 12'de iPhone'un Kendi Uygulamaları Tamamen Nasıl Silinir?
Apple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemişApple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemiş
iOS 12 Hakkında Bilmeniz Gereken Her ŞeyiOS 12 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

PAYLAŞ