iOS 12.1 Beta 5 Yayınlandı - Haberler - indir.com

iOS 12.1 Beta 5 Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-23 14:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın en güncel işletim sistemi olan iOS 12.1 için geliştiricilere beta sürümler sunulmaya devam ediliyor. Yeni özelliklerin test edildiği bu sürümlerin en günceli olan iOS 12.1 Beta 5 geliştiriciler için indirilmeye sunuldu. Bu yeni güncellemeyi Beta 4’de 1 hafta sonra gelen bildiri ile görüyoruz. iOS 12’nin tam sürümünün çıkışı üzerinden ise 1 aylık bir sürenin geçtiğini hatırlatalım. Kayıtlı geliştiriciler tarafında yeni beta sürümü OTA veya Apple Developer Center üzerinden indirilebilir duruma geldi. iOS 12.1’in bu yeni beta sürümünde iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerine geleceği söylenen bazı yeniliklerin sunulduğunu görüyoruz. Yeni beta sürümü ayrıca eSIM teknoloji desteğini de nihayet sunmuş oluyor.

iOS 12.1 Beta 5 Güncellemesi

Yeni iOS 12.1 güncellemesi ile beraber Portre modu için bazı yenilikler de görüyoruz. Bu söz konusu yenilik ile gerçek zamanlı alan derinliği özelliği Portre moduna eklenmiş oluyor. Bu sayede artık sadece önce çekilmiş fotoğrafları değil fotoğraf çekme işleminde de bu alan derinliği oranının ayarlayabileceksiniz. Fotoğraf çekim esnasında ekranın üst bölümünde yer alan F simgesine basarak bu söz konusu alan derinliğinin kontrolünü sağlayabileceksiniz. Diğer yandan iPhone Xs serisine özel olan bu yenilikler haricinde iOS 12.1 ile sunulan Grup FaceTime özelliği beta sürecine tekrar getiriliyor.

iPhone ve Mac kullanıcılarını Grup FaceTime üzerinde artık yeni kamera efektleri ile beraber tek seferde 32 kişiye kadar görüntülü görüşmeler gerçekleştirebilecekler. Ayrıca bu güncelleme ile beraber iPhone cihazlara 70’den fazla yeni emoji getiriliyor. Bu emojiler arasında tavus kuşu, kıvırcık saçlı, kızıl saçlı, gri saçlı, mango, soğun yüzlü ve kanguru gibi emojileri görüyoruz. Ayrıca hata düzeltmeleri ile beraber bazı şarj alma problemleri ve Wifi problemleri de iOS 12.1 Beta 5 ile gideriliyor.  





PAYLAŞ