iOS 12 Yüklenme Oranları Belli Olmaya Başladı - Haberler - indir.com

iOS 12 Yüklenme Oranları Belli Olmaya Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 18:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın son ve en yeni işletim sistemi sürümü olan iOS 12’nin tüm kullanıcılara sunulması üzerinden yaklaşık üç günlük bir süreç geçti. Bu kapsada yeni güncelleme hem iPhone hemde iPad cihazlarda performans artışı sağlarken birçok yeni özelliği de beraberinde getirmiş oldu. Kullanıcı deneyimi bakımından ise iOS 12’nin dağılımı hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ederken şimdi ise iOS 12’e dair ilk veriler gelmeye başladı. Her yıl Eylül ayı ile beraber Apple cephesinden yeni iOS sürümünü görüyoruz. Ancak bu yılın sürümünde ilk etapda yüksek rakamlara çıkılmamışa benziyor. Verilere göre 48 saat içerisinde iOS 12 uyumlu modellerin yüzde 10’luk dilimine yüklenmiş durumda.

Geçmiş iOS Yüklenme Performansları

İlk iki günlük süreçte yüzde 10 oldukça iyi bir rakam olarak gözükse de, geçmiş iOS sürümleri ile arasında oluşan fark işleri değiştiriyor. Ayrıca bu noktada Apple’ın rakibi Android sürümünün dağıtılım istatistikleri de bu noktada bir rekabet oluşturuyor. Google’ın her sene yayınlamış olduğu yeni Android sürümlerinden birisi olan Oreo, Eylül ayı ile beraber yüzde 14.6’lık bir kullanıcı oranına sahipti. Ağustos’ta resmileşen Android 9 Pie ise henüz Google’ın kullanım oranı listesinde yer almıyor. Bu kapsamda Apple’ın hala güncelleme dağıtım konusunda Google’ın bir hayli önünde iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.

Daha Önce Olmayan, iOS 12 İle Artık Yapılabilen 7 Yeni ÖzellikDaha Önce Olmayan, iOS 12 İle Artık Yapılabilen 7 Yeni Özellik

Geçmiş iOS sürümlerine baktığımız zaman ise Apple’ın kötüye gittiği ortaya çıkmış oluyor. Bu kapsamda geçmiş yılın sürümü olan iOS 11 iki günlük süreçte yüzde 15.91 oranında bir kullanıma erişmişti. 2016’da sunulan iOS 10 ise sadece 24 saatte yüzde 14 ve 48 saatte ise yüzde 20’lik bir kullanım oranı performansı sergilemişti. Bu durumun kullanıcıların yeni iOS sürümünü yükleme noktasındaki heyecanlarının azaldığını gösteriyor. Apple ise iOS 12 için bir süre daha bekleyip kullanıcılardan gelen geri bildirimler ve yorumlar doğrultusunda güncellemeleri sürdürmesi bekleniyor. İki günlük bir süreçte geçmiş yıllara göre kötü bir performans sergileyen iOS 12 bakalım ilerleyen dönemlerde ek beta güncellemeler ve cihazlara olan dağılımın yaygınlaşmasından sonra ne gibi bir performans sergileyecek göreceğiz.


iOS 12, Ekran Süresi Özelliği Nasıl Kullanılır?iOS 12, Ekran Süresi Özelliği Nasıl Kullanılır?
iOS 12 ile beraberinde gelen yeni özellikleriOS 12 ile beraberinde gelen yeni özellikler
iOS 12 ile Beraber Eski Modeller HızlandıiOS 12 ile Beraber Eski Modeller Hızlandı

PAYLAŞ