iOS 12 Otomatik Kullanıcı Adı ve Parola Doldurma Ayarları Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

iOS 12 Otomatik Kullanıcı Adı ve Parola Doldurma Ayarları Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 12:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Apple’ın son nesil işletim sistemi sürümü olan iOS 12 ile beraber kullanıcılara birçok yeni özellik sunulmuştu. İşte bu söz konusu yeniliklerden birisi olan üyelik gerektiren internet sitelerindde otomatik kullanıcı adı ve parola doldurma özelliğinin işleyiş ve ayarlarından sizlere bahsedeceğiz. Cihazınız iOS 12 güncellenmiş bir model ise üyelik gerektiren internet sitelerinde otomatik kullanıcı adı ve parola doldurma işleminden yararlanabileceksiniz. Gelin şimdi bu işlemin işleyişe ve yapılması gereken ayarlarına göz atalım.  

iOS 12 Otomatik Kullanıcı Adı ve Parola Doldurma

iPhone cihazınız üzerinden Ayarlar menüsüne erişerek oturum açmanız gereken internet siteleri için otomatik kullanıcı adı ve parola işlemlerine başlayabiliriz. Bunun için Ayarlar ekranı seçeneklerinde bulunan Parolalar ve Hesaplar sekmesine giriş yapın. Oturum açılması gereken internet sitelerine kullanıcı adı ve parola eklemeden hemen önce Parolaları Otomatikman Doldur butonuna basın. Bu butonu aktif ettikten sonra Uygulama ve Web seçeneğine basın. Burada tarayıcınız üzerinde kaydedilmiş olan parolaları görmek için Touch ID güvenliğini sizlerden isteyecektir. Parmak izi okutma işlemi sonrasında artık parola ve hesap ekleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

iOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine EriştiiOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine Erişti

Parolalar menüsü içerisinde ekranın sağ üst bölümünde bulunan + işaretine basın. Burada gelen bölümde oturum açmasını istediğiniz internet sitesini doğru bir şekilde girin. Kullanıcı adınızı ve mail istiyorsa mail adresinizi üyelik bilgileriniz ile doldurmanız gerekiyor. Son olarak ise şifrenizi girdikten sonra tüm bilgilerinizi söz konusu site için kaydedin.

Yapmış olduğunuz bu kullanıcı adı ve parola kaydetme işleminden sonra iOS cihazınız ile Safari internet tarayıcınızı açın. Daha sonra Hesaplar ve Parolalar kısmına eklemiş olduğunuz internet sitesinin üyelik giriş bölümünü açın. Kullanıcı adı ve parola kısmında tıkladığınız zaman klavye üzerinde kullanıcı adınız gözükecek ve buna tıklayın. Kullanıcı adınıza bastıktan sonra otomatik bir şekilde parolanız doldurulmuş olacak.

iOS 12'deki Hemen Beğeneceğiniz 5 Özellik

Bu sayede her seferinde üyelik bilgilerinizi doldurmaya gerek kalmadan o site için otomatik kullanıcı adı ve parola tanımlamış olacaksınız. Dilerseniz Hesaplar ve Parolalar bölümüne daha birçok site ve üyelik bilgilerinizi girerek otomatik giriş işlemi sağlayabilirsiniz.


2018'in en iyi iOS uygulamarı açıklandı2018'in en iyi iOS uygulamarı açıklandı
iOS 12.1.1, Facetime şikayetlerini çözmek için uğraşıyoriOS 12.1.1, Facetime şikayetlerini çözmek için uğraşıyor
iOS 12.1.2 Beta yayınlandı! İşte detaylarıiOS 12.1.2 Beta yayınlandı! İşte detayları

PAYLAŞ