iOS 12, iPhone X sahiplerini sevindirecek - Haberler - indir.com

iOS 12, iPhone X sahiplerini sevindirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-09 14:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın yeni teknolojilerini ve yeni nesil iPhone X modelini WWDC 2018 kapsamında göreceğiz. Sızıntılar gelmeye devam eden cihaz hakkında şimdi ise iOS 12 ile önemli bir özelliğin geleceği belli oldu. Şirkete yakınlığı ile bilinen Mac Otokara kaynağına göre iOS 12 ile beraber Face ID tarafında önemli geliştirilmelerin yapılacağı belirtiliyor. Face ID yüz tanıma sisteminde True Depth kamera teknolojisi bulunuyor ve bu kapsamda kızıl ötesi sensör, nokta projektörü, ışık projektörü ve ortam ışığı gibi donanımlar yer alıyor.

Bu teknolojiler ile kişilerin yüzü tanımlanıyor ve haritası elde ediliyor. Ancak yatay konumda bu teknoloji çalışmıyor. iOS 12 ile beraber bu durum değişiyor ve iPhone X'de yer alacak Face ID ile artık yatay yüz tanıma da mümkün olacak. Yetkili servis sağlayıcılarına gönderilen raporlarda ortaya çıkan bu soruna göre kişilerin yüzlerini tanıyamaz hale getiriyor. Arka kameranın da aynı anda kullanılamaz hale gelen bu durum sonrasında her iki kameranın da bağlı olduğu biliniyor.

TrueDepth kamera sisteminin geliştirileceği ve Apple bu yönde kamera sorunlarını tamamen ortadan kaldırması bekleniyor. Face ID problemi devam eden modellerin ise değişim sürecine gireceği belirtiliyor.





PAYLAŞ