iOS 12 İle Yeni Bir Güvenlik Seçeneği Geliyor - Haberler - indir.com

iOS 12 İle Yeni Bir Güvenlik Seçeneği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-05 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın iOS 11 ile beraber cihazlar üzerinden çeşitli servis ve uygulamalara giriş yaparken iki faktörlü doğrulama sistemi devreye giriyor. Bu doğrulama yöntemi oldukça güvenli olan yapısı ile dikkat çekerken bu güvenlik doğrulama esnasında kullanıcı adı ve şifre giriş yapılması isteniyor. Bu giriş işlemi sonrasında telefon ekranına metin mesajı olarak 6 haneli şifre geliyor ve bu şifreyi giriş yaparak işlem gerçekleştirilmiş oluyor. Ancak bu durum biraz uzun ve zahmetli gibi göründüğü için şirketin iOS 12 ile beraber iki faktörlü doğrulama otomatik doldurma yeteneğini devreye sokması bekleniyor.

Varolan iki faktörlü doğrulama işlemi adımlar gereği biraz zaman alabiliyor. Kısa mesaj ile gelen mesajı akılda tutarak giriş sağlamak ise ayrı sorunlardan birisi olarak gözüküyor. Diğer yandan süreli olan bu şifreler için bir acele etme söz konusu durumlardan bir tanesi diyebiliriz. Bir çile olarak gözüken bu durum artık iOS 12 ile beraber çok daha basit bir hal alacak. Bu noktada iki faktörlü doğrılama için gelen şifre mesajı otomatik olarak kopyalanacak ve otomatik doldurma yeteneği ile gerekli kutucağa yazılacak. Bu sayede ekran değişimi sağlamadan veya şifreyi not almaya gerek kalmadan girmek istenilen servise iki faktörlü doğrulama işlemi ile kolay bir şekilde giriş sağlanmış olacak.

Bu yeni küçük ama işlevsel pratik özelliğini iOS 12 ile beraber kullanmaya başlamak mümkün olacak. Apple'ın kullanıcı deneyimini etkileyecek bu gibi küçük yeniliklerini iOS 12 ile beraber çok daha fazla önemseyeceğe benziyor.





PAYLAŞ