iOS 12 ile birlikte iPhone'ların şifresini çözmek çok zor! - Haberler - indir.com

iOS 12 ile birlikte iPhone'ların şifresini çözmek çok zor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 16:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Apple, suçluları araştırmak için hukuki yaptırımla cihazlarındaki verilere ulaşılmasından pek hoşlanmıyor. Firmanın iOS 11.14 ile eklediği USB Restricted Mode işlevi, iPhone'un kilidi yeni gündür açılmıyorsa Lightning portunun veri işlevlerini kısıtlıyordu.

iOS 12 ile birlikte iPhone'ların şifresini çözmek çok zor!

Ancak bu işlev de güvenlik araştırmacıları tarafından çözüldü ve Apple bunun üzerine yedi günlük süreyi bir saate düşürdü. Bu sayede daha iyi bir önlem aldı. Forbes'in yeni bir raporuna göre, iOS 12'nin GrayKey'i neredeyse durduğunu gösteriyor. Bazı iddialara göre iPhone'dan sadece "kısmi veri" alınabiliyor. Bu durumu doğrulayan polis şefi de, "bu bizim de deneyimlediğimiz bir şey ve oldukça doğru bir değerlendirme" dedi. Apple'ın iOS'ta ne gibi değişikliklerle güvenlik düzeyini arttırdığı görülüyor. Fobes'e konuşan bir güvenlik uzmanı, bu değişikliğin "Kernel" deki bir değişiklikten, daha güçlü yapılandırma profili yükleme kısıtlamalarına her şey" olabileceğini söylüyor.

Apple Mac bilgisayarlarda kendi işlemcilerini kullanabilir!Apple Mac bilgisayarlarda kendi işlemcilerini kullanabilir!

GrayKey'i geliştiren GrayShift ile bir süredir çalışma üzerinde olan Apple, gizlilik konusundaki duruşunu şimdiye kadar hiç değiştirmedi. Firma Avustralya'nın "şifre çözme" yasa teklifini de oldukça sert bir biçimde eleştirmişti. Apple'ın güvenlik konusunda birçok önlem aldığını ve bu konuda taviz vermeyeceklerini ispat etmek için birçok çalışma yürütüyor. Zaten son dönemlerde geliştirdiği akıllı kilitler ve güvenlik yazılımlarından bunları anlayabiliriz.


Apple Watch Series 4 için beklenen haber sonunda geldi!Apple Watch Series 4 için beklenen haber sonunda geldi!
Apple'da kayıtlı bilgiler nasıl indirilir?Apple'da kayıtlı bilgiler nasıl indirilir?
Apple firmasına olan ilgi gün geçtikçe azalıyor mu?Apple firmasına olan ilgi gün geçtikçe azalıyor mu?

PAYLAŞ