iOS 12 ile beraberinde gelen yeni özellikler - Haberler - indir.com

iOS 12 ile beraberinde gelen yeni özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-19 15:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

iOS 12 sürümünün yayınlanması ile beraber iPhone'larda yeni özellikler keşfedildi. Peki bu özellikler neler? Gelin beraber göz atalım. 

1- Kendi Memoji'nizi oluşturun

iOS 12 sürümü iile beraber daha detaylı yüz algılama teknolojisi sayesinde kendi yüz ifadenizi oluşturan emojinizi oluşturabiliyorsunuz. Dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz bu emojiler sayesinde kendi çizgi film görüntünüzü oluşturabiliyorsunuz. 

2- Etiket ve metin ekleme özelliği

Şayet mesajlar ya da FaceTime içerisinde video yollamak istiyorsanız veya fotoğraf çekip göndermek istiyorsanız iOS 12 sürümü sayesinde göndereceğiniz bu video ya da fotoğraflara filtre ekleyebilirsiniz. Göndereceğiniz bu video veya fotoğraflara metin ya da memoji ekleyebiliceksiniz. 

3- Tekrarlanan parolayı görme özelliği

iOS 12 sürümünü kullanmadan önce sizden güçlü bir parola oluşturmanızı talep ediyor. Bunun dışında birde sıkça kullandığınız parolayı da bulmanıza olanak sağlıyor. Bu listeye ulaşmak için ise yapmanız gerekenler Ayarlar kısmına gelerek Parolalar ve Hesaplar sekmesini seçmeniz gerekiyor. Bu adımdn sonra karşınıza gelen ekranda Web sitesi ve uygulama parolaları yolunu izleyin ve listeyi inceleyin.

4- Gelen uyarıları daha hızlı temizleme imkanı

iOS 12 sürümü sayesinde kilit ekranınızda mevcut olan uyarıları tek tek temizlemek yerine tek seferde Tümünü Temizle sekmesini seçerek tek seferde temizleyebilirsiniz.

5- Fotoğrafları daha kolay bir şekilde paylaşın

Apple'ın geliştirmiş olduğu yapay zeka sayesinde artık daha kolay bir şekilde kimlerin fotoğraflarda kimlerin göründüğünü algılayıp size ilgili kişilerle paylaşma tavsiyeleri sunuyor. 

6- Fotoğraf arama artık daha kolay

Apple cihazlarda fotoğraf uygulamasının arama işlevi daha başarılı. Fotoğraf uygulamasında arama işlevi eskiye nazaran çok daha başarılı ve kolay.

7- Telefona olan bağımlılığınız azaltın

Yeni sürüm sayesinde Ayalar sekmesinde mevcut olan Screen Time seçeneği sayesinde en sık kullandığınız uygulamaları keşfedin. En çok kullandığınız uygulamaları hangi zaman aralığında ve telefon kilidinizi hangi sıklıkta açtığınızı gözlemleyerek telefonda ne kadar zaman geçirdiğinizi hesaplıyor. 

8- Nesneleri ölçün

iOS 12 sayesinde artık gerçek nesnelerin uzunluklarını cetvel ve benzeri araçlar kullanmadan Measure sayesinde kolaylıkla ölçebilirsiniz. 

9- Rahatsız edilmeyin özelliği

Daha önceki sürümlerde de mevcut olan rahatsız etme özelliği bu sürüm sayesinde daha başarılı hale getirildi. 

 





PAYLAŞ