iOS 12 ile Beraber Eski Modeller Hızlandı - Haberler - indir.com

iOS 12 ile Beraber Eski Modeller Hızlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-19 16:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Apple’ın en yeni işletim sistemi sürümü olan iOS 12 birçok yenilik ile beraber performans artışları ile de oldukça dikkat çekmişti. Özellikle bu yeni sürüm ile beraber eski iPhone modellerinin nasıl bir performans sergileyeceği en merak konusu noktalardan birisiydi. Şimdi ise eski iPhone cihazların dahada hızlandığı ortaya çıktı. Bu kapsamda A7 işlemciye sahip iOhone 5S, iPad mini 2, iPad Air ve A8 işlemcisine sahip iPhone 6 serisi ve 6 Plus modellerinin çalışma hızı olarak dahada performans kazandığı belli oldu. Hatırlarsak geçtiğimiz yıl iPhone 5S’lere de sunulan iOS 11 performansı hiçte bekleneni sunamamıştı.

Ancak iOS 12 ile işler değişti ve artık yapılan performans artışları eski modellerde bile işe yaramaya başladı. Hız testi ve performans raporlarına göre iPhone 5S serisi ile iOS 12 ile beraber ciddi bir yükseliş sergilemiş durumda. Yayınlanan rapor görsellerinde iPhone 5S ve iPhone 6 Plus gibi modellerin hızları gözüküyor.

iOS 12 Kullanıma Sunuldu, İşte Gelen YenilikleriOS 12 Kullanıma Sunuldu, İşte Gelen Yenilikler

iOS 7’den itibaren büyük bir arayüz yeniliğine giden Apple bu noktada riskli bir adım atmış ve iOS 6’a alışan kullanıcıları biraz zorlamıştı. Ancak iOS 7’den sonra 8’de yaşanan performans düşüklüğünden sonra ioS 9 ve 10 serileride beklediği başarıyı yakalamadı. iOS 11 ile beraber ise yine beklenilen performans artışı tam anlamıyla sağlanmış olmadı. Apple nihayet bu performans dalgalanmasına iOS 12 ile beraber bir son verdi diyebiliriz. iOS 12’de beklenen hamleyi yaptı ve 1 GB RAM’e sahip iPhone 6 modellerinde bile iyi bir performans artışı yakaladı.

Apple modelleri arasında iPhone 4 cihazı iOS 7’e kadar güncelleme alarak en az güncelleme alan cihaz olmuştu. Ancak işletim sistemi desteği noktasında iPhone modellerinin Android cihazlara göre bariz bir üstünlüğü olduğu biliniyor. Bu noktada 2 yıl güncelleme alan Android cihazlara nadir rastlanıyor diyebiliriz. Android 6.0 ve 5.0 üzeri modellerde tüm uygulamaların desteği bulunuyor. iPhone modellerde ise 2013 çıkış tarihli iPhone 5 modellerine hala iOS 12 desteğinin verilmesi Apple başarısı olarak biliniyor. İstatistiklere göre ise Android telefonlar 5 yıla kadar kullanılabiliyorken, iPhone cihazlar ise 7 yıla kadar kullanılabiliyor.


Daha Önce Olmayan, iOS 12 İle Artık Yapılabilen 7 Yeni ÖzellikDaha Önce Olmayan, iOS 12 İle Artık Yapılabilen 7 Yeni Özellik
iOS 12, Ekran Süresi Özelliği Nasıl Kullanılır?iOS 12, Ekran Süresi Özelliği Nasıl Kullanılır?

PAYLAŞ