iOS 12 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Haberler - indir.com

iOS 12 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 12:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Apple'ın yeni olarak çıkarttığı iOS 12 işletim sistemi hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizlerle paylaşıyoruz. Yeni iPhone modelleri XS, XS Max, XR ile birlikte Apple Watch Series 4 adlı yeni akıllı saatini tanıtmıştı. İşte bu cihazlar için yayınlanan iOS 12'nin bilinmedik bazı özellikleri veya değişen bazı özellikleri bulunuyor. İşte bu özellikleri sizlerle paylaşalım.

iOS 12 ile birlikte performansta belirgin artış sağlanacak

iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?

Bugüne kadar birçok kez tartışma konularına sebep olan performans sıkıntısı "Yeni iOS güncellemesi ile birlikte Apple cihazların yavaşlatılması" konusu bu kez çıkmayacak gibi görünüyor. Apple'ın iddiasına göre bu yeni işletim sistemi ile birlikte cihazların hepsinde belirgin bir performans artışı sağlanacak. Apple bu konu hakkında açıklama yaparak güncelleme almış bir iPhone 6'nın açılmasını 2 kata kadar ve uygulamalar arasındaki geçişin %70' kadar hızlandığını belirtti. Yeni güncel bu işletim sistemi ile birlikte daha hızlı iOS cihazınız olacak.

Artık bildirimleri daha detaylı göreceksiniz

iOS 12'nin getirdiği en önemli özelliklerden biriside budur. Yeni iOS sürümüde ana ekranda görebileceğiniz bildirimlerin gruplandırılmış bir şekilde karşınıza çıktığını fark edeceksiniz. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar gelen bildirimleri daha detaylı bir şekilde görebilecek. Ana ekranda bildirimlere uzun süre tıklayarak bu bildirimlerin sessize alınmasını veya kapatılmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni Screen Time özelliği

Apple'ın iOS 12 ile birlikte gelen önemli özelliklerinden birisi de Screen Time özelliği oldu. Bu cihaz içi uygulama sayesinde iOS kullanıcıları mobil cihazlarını hangi amaçla kaç saat kullandıklarını analiz edebiliyorlar. Hem meraklı kullanıcılar hem de ebeveynler için ilgi çekici bir özellik. 

Animoji seçenleri ve yeni Memoji

Apple cihazlarda dahili uygulamalar arasında olan Messages ve FaceTime uygulamalarına renk katmak amacıyla yeni iki müjde veren Apple, Animoji ve Memoji özelliklerini tanıttı. Apple tarafından Animoji listesinde Hayalet, Koala, Kaplan ve T-Rex modellemeleri eklendi. Üstelik bunlarla da kalmadı ve TrueDepth kamera sistemine sahip yeni nesil Apple cihazlarda Animoji'ler dil çıkarmanızı ve göz kırpmanızı sağlayacak. Tüm bunlarla birlikte güncellemeyle Memoji ortaya çıktı. Yenilik sayesinde kullanıcılar kendi hayal dünyalarındaki yüzü tasarlayabiliyorlar.

Siri’ye kendi kısayollarımızı ekleyebiliyoruz

Apple'ın en eğlenceli ve popüler olan sesli asistanı Siri, iOS 12 ile birlikte çok daha kullanışlı bir hale gelecek. Önceki iOS sürümlerinde bize sunulan Siri kısa yollarıyla yetinmek zorunda kalıyorduk. Şimdi ise Siri'ye kendi sesli kısa yollarımızı ekleyebiliyoruz. Örneğin herhangi bir uygulamayı Siri'ye öğreterek sesli bir kısayol oluşturabiliyorsunuz.

Do Not Disturb seçenekleri geliştirildi

Mobil cihazınızı kullanırken rahatsız edilmekten hoşlanmıyorsanız, iOS 12 hoşunuza gidecek. Yenilenen bu Do Not Disturb tüm bildirimleri ve çağrıları detaylı bir şekilde özelleştirebilirsiniz. Bedtime özelliği sayesinde geceleri bildirim almazsınız ve uykunuz bölünmez. Bu sayede rahatça uyuyabilirsiniz. Bu özellik oldukça kullanışlı.


Apple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecekApple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecek
Apple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli OlduApple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli Oldu
Apple, iTunes kitaplığından kaybolan filmler hakkında açıklama yaptıApple, iTunes kitaplığından kaybolan filmler hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ