iOS 11'de Zil Sesi Ayarları Nasıl Yapılır - Haberler - indir.com

iOS 11'de Zil Sesi Ayarları Nasıl Yapılır

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-02 11:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

iOS 11 kullanıcılarının cihazlarında yaşadığı problemlerden birisi, istedikleri müziği zil sesi olarak ayarlayamıyor olmaları. iOS içerisinde fazlasıyla zil sesi seçeneği de olsa da, bazı kullanıcılar iPhone ya da iPad'lerinde kendi seçtikleri ve sevdikleri bir zil sesini kullanmak istiyorlar. Bunu daha önce isteyip de yapamayan kullanıcılar için, bunun belli bir yolu bulunuyor. Eğer iPhone ya da iPad'inizde, kendi istediğiniz zil sesini kullanmak istiyorsanız, şu yolu izleyebilirsiniz;

-Cihazınızı bilgisayara bağlayarak iTunes programını açın.

-iTunes uygulamasının yan tarafında yer alan 'şarkılar' sekmesine basın. Burada, telefonunuza aktardığınız şarkı listesi karşınıza çıkacaktır.

-Buradan, telefonunuza zil sesi olarak ayarlamak istediğiniz şarkıyı seçin. Bu şarkının üzerinde sağ tıklayarak, parça bilgisini açın, oradan da seçenekler sekmesine gidin.

-Seçenekler sekmesinde 'Start' ve 'Stop' seçeneklerini işaretleyin. Daha sonra buradan, zil sesinin çalmayı başlayacağı başlangıç noktasını ve biteceği bitiş noktasını belirleyip OK tuşuna basın.

-Müzik arşivinizden müziği seçip, Dosya > Dönüştür > AAC Versiyonu Oluştur işlemlerini sırasıyla yapınca, aynı isimde ikinci bir müzik dosyası oluşacaktır. Böylece istediğiniz şarkıyı ACC formatına çevirmiş olacaksınız.

-Bundan sonraki adımınız şarkınızı m4r uzantısıyla ilişkilendirip, zil sesi olarak kullanabilmeniz olacak. Arşivinizden AAC formatına çevirdiğiniz şarkıyı seçin ve sağ tıklayıp 'Finder'da göster' seçeneğine basın. Finder, sizi şarkının yer aldığı iTunes klasörüne yönlendirir.

-Burada şarkıyı örneğin; şarkı. m4r şeklinde yeniden adlandırmanız gerekir.

-Bu işlemden sonra iTunes'a giderek, sol üst köşede yer alan cihazınızın simgesine tıklayın ve buradan sesleri seçin.

-iTunes klasöründeki m4r parçasını, iTunes panelindeki seslere taşıyın.

-Eğer şarkı iTunes'ta görünür halde ise cihazınızda da aynı şekilde görünür haldedir.

-Bundan sonra iPhone'unuzun Ayarlar bölümüne gelin ve sesleri açın.

-Sesler ve titreşim şablonları bölümünden, müzik sesini ayarlamak istediğiniz uyarı biçimini seçin.

-Karşınıza çıkan listede, iTunes'tan yüklediğiniz zil sesi de yer alacaktır. Buradan şarkıyı bularak, zil sesi olarak ayarlayın.   





PAYLAŞ