iOS 11'de Portre Modu Efekti Nasıl Kaldırılır? - Haberler - indir.com

iOS 11'de Portre Modu Efekti Nasıl Kaldırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-15 21:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Bildiğiniz üzere ilk olarak 2016 yılında iPhone 7 Plus modelleri ile hayatımıza giren portre modu iOS?un en güncel işletim sistemi sürümü iOS 11 ile dahada geliştirilerek işlevsel bir hale getirildi. En yeni amiral gemisi cihazları olan iPhone 8 Plus ve iPhone X ile ileri seviye bir portre moduna kavuşan kullanıcılar oldukça kaliteli kareler yakalayabiliyorlar. iPhone 7 Plus cihazlarında iOS 10 ile beraber yapılan portre modu efekti fotoğraflara işlendikten sonra geri kaldırılamıyordu. Yazılım ile gerçekleşen bu durumda çekilen fotoğraf sonrasında portre modu devre dışı bırakılamıyordu.

Fakat iOS 11 güncellemesi ile geliştirilen bu portre modunda artık çekilen fotoğraflarda oluşan alan derinliği efektini dilerseniz kaldırabileceksiniz. Bizde sizlere bu içeriğimizde iOS 11 portre modu efektini fotoğraflardan kaldırma işlemlerinden bahsedeceğiz. Normal şartlarda iPhone cihazı ile çektiğiniz fotoğraflar JPEG olarak kaydedilirken, iOS 11 ile bu format HEIF olarak değişti. Dilerseniz kamera ayarlarınıza girerek dosya formatı üzerinde çeşitli düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.

iOS 11 Portre Modu Efekti Kaldırma

Galerinize girdiğinizde portre modu ile çekmiş olduğunuz bir fotoğrafı açınız. Daha sonra düzenle seçeneğine girdikten sonra üst bölümde yer alan derinlik seçeneğine girin. Buradan ise fotoğrafta bulunan bulanıklaşma efektini kapatabilirsiniz.

Ayrıca çift kameranın vermiş olduğu avantajlardan bahsedecek olursak, görüntü sabitleme ile daha az titreşime sahip çekimler ortaya çıkartabilirsiniz. Çift tonlu LED flaş ve portre modu ile beraber HDR özelliğinide aktifleştirerek doygunluğu yüksek kareler elde edebilirsiniz.





PAYLAŞ