iOS 11.4.1 Güncellemesinde Açık Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

iOS 11.4.1 Güncellemesinde Açık Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-10 13:12:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kullanıcı güvenliği ve veri gizliliği ile ön plana çıkan şirket Apple'ın son olarak iOS 11.4.1 güncellemesi yayınlanmıştı. Koruma ile ön plana çıkan iOS platformunun yeni güncellemesi ile beraber Apple, ana ekran kilidini kıran üçüncü parti şirketlerin bu hamlesini engellemek adına yeni bir özelliğini devreye soktu. USB Restricted Mode olarak isimlendirilen bu yeni özellikte USB bağlantısı sağlanan cihazın ana ekran kısmı bir saatliğine kilitli bir şekilde kalır ise herhangi bir üçüncü parti yazılım uygulamasının veri akışı yapması engellenmiş olacak.

Bu noktada GrayKey gibi araçlar ile telefonun şifresi Lightning üzerinden bir aksesuar ile şifrenin kırılması engellenmiş oluyordu. Ancak siber güvenlik firması olan ElcomSoft tarafından bu yazılım içinde bir açık bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklama ile bu moda geçiş yapmak için geri sayım yapan aracı sıfırlamanın oldukça basit olduğu ifade edildi. iPhone cihazınızda USB Restricted Mode'a girmeden cihaza güvenilir olmayan bir USB aksesuarı ile giriş sağlarsanız bu noktada sayaç sıfırlanıyor. Bağlantı sağlanacak üçüncü parti aksesuarın ise daha önceden bağlanmış olması ise bir çözüm sağlanıyor.

Şirket tarafından iPhone'un kendi Lightning kablosuyla dahi bunun mümkün olacağı ifade ediliyor. Sayaç her seferinde sıfırlanarak tekrardan 1 saatlik geri sayım başlıyor ve bu sayede USB kısıtlı moda giriş sağlanamıyor. Cihazı kırmak isteyen üçüncü parti araçlar için ise ek süre sağlanmış oluyor. Apple'ın bulunmuş olan bu açığa yeni bir güncelleme ile çözüm getirmesi bekleniyor.





PAYLAŞ