iOS 11.4 sürümü cihazların bataryalarını çok hızlı bir şekilde tüketiyor - Haberler - indir.com

iOS 11.4 sürümü cihazların bataryalarını çok hızlı bir şekilde tüketiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-10 14:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Kullandığımız akıllı cihazlar günümüzde oldukça hızlı şarj tüketiyor. Hele de internet açıksa ve bu esnada oyun oynuyorsanız cihazınızın bataryası çok çabuk bitiyor. Akıllı cihaz kullanıcıları ise bu durumdan oldukça mustarip. Hele de akıllı cihazın şarjı bitmek üzereyse ve onu şarja takabileceğimiz bir yer yoksa. Çünkü günümüzde birçok işlerimizi bu cihazlardan hallediyoruz ve cihazın şarjı bittiği anda tüm işlerimiz aksıyor. Mail adresimize gelen bir e-mail'e bile hemen bakıp anında cevap vermemiz gerekebiliyor. Bu durumlar ile karşılaşmamak için kullanıcılar yanlarına fazladan ya batarya alıyor ya da power bank alıyor. Ancak her zaman bataryamız akıllı cihazları çok kullanmaktan ötürü hızlı tükenmiyor. Bazen de sistemsel hatalardan dolayı hızlı bir şekilde tükenebiliyor.

iOS 11.4 kullanıcıları şarj problemi yaşıyor

Şu sıralarda Apple forumlarında iOS 11.4 sürümüne sahip cihazların tek şarjla ve hiçbir işlem yapmaksızın 2 veya 3 saat içerisinde şarjlarının çok hızlı bir şekilde tükendiğini ifade eden kullanıcılar ile dolup taşmakta. Daha önceden böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını ifade eden iOS 11.4 sürüm kullanıcıları, cihazlarının çok kısa bir zaman diliminde tükenmesinden şikayetçi durumdalar.

Sizler için forumlarda paylaşılan şikayetlerden birkaç örnek paylaşacağım:

  • "iPhone 6'mın şarjı iOS 11.4'e geçmeden önce gayet iyi gidiyordu. Güncellemeden sonra sorunlar baş gösterdi. Eskiden tüm gün şarj etmeden kullanabiliyordum. Güncelleme dışında hiçbir şey yapmamama rağmen başıma bunun gelmesi enteresan."
  • "Pil performansına baktığımda 'Hotspot' özelliğini kullandığım görülüyor. Bu özelliği hiçbir zaman açmadım ben! Sırf bu yüzden telefonu 2-3 saatte bir şarj ediyorum."
  • "Bataryamı %100 şarj ediyorum ve 4 saat bile olmadan, hiçbir işlem yapmasam da şarjım bitiyor. Tüm bunlar 11.4'e geçtikten sonra başladı. Lanet olsun!"

Durumlar gösteriyor ki Apple bir batarya problemi ile karşı karşıya kalmış durumda. Geçen sene kasıtlı olarak cihazlarını yavaşlattığını ifade eden Apple için bakalım bu durum ne ifade edecek ve kullanıcılarına nasıl bir açıklama yaparak kendine bağımlılıklarını devam ettirecek.





PAYLAŞ