iOS 11.4 ile Apple Watch ekranına hareketli gökkuşağı özelliği geldi - Haberler - indir.com

iOS 11.4 ile Apple Watch ekranına hareketli gökkuşağı özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-31 10:40:10
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Giyilebilir teknoloji olan Apple Watch, akıllı telefonunuzdan gelen bildirimleri, aramaları, mesajları size gösterirken aynı zamanda arama yapabiliyor, mesaj gönderebiliyor, şarkı açabiliyorsunuz. Böyle bir teknolojinin gelişmesi bizler için çok faydalı olmuştu. Fakat Apple Watch ekranı siyah olarak geliyor herhangi bir değişiklik yapamıyorduk. Yeni gelecek olan iOS 11.4 özellikte Apple Watch ekranına gökkuşağı özelliği gelecek. 4 Haziran Pazartesi günü saat 12:00'da kullanıma sunulacak. Kullanıcılardan büyük oranda memnuniyet alan şirket içerisinde farklı özelliklerinde olduğunu söyledi.

Apple Watch

Ekranı sıfır camdan oluşan ve hassas bir yapıya sahip olan Apple Watch, Force Touch denen bir sistem kullanıyor. Force Touch dokunma şiddetiyle çalışıyor ve saate çeşitli komutlar gönderebiliyor. 2014 yılında tanıtılan bu giyilebilir teknolojinin gelmesi 2015 yılının ilk çeyreğinde olacaktı. Bu saatle tam olarak mesaj yazabilir ve okuyabilirsiniz. Gelen aramaları açabilir hatta telefonu çıkarmadan sadece saate doğru konuşarak iletişim kurabilirsiniz. Gelen e-postaları okuyabilirsiniz. Alarm ayarlayabilir takvim oluşturabilirsiniz. Harita ve yerinizi öğrenebilirsiniz. Siri özelliğini destekleyen bu saatle Siri'ye ulaşabilirsiniz. Uzaktan kumanda şeklinde kullanabilir Apple TV ve MacBook cihazlarınızı kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca içinde kronometre, borsa, hava durumu, fotoğraflar, alarm, zamanlayıcı, dünya saatleri, kamera özelliğini de barındırıyor.

Oldukça şık bir konsepte sahip olan bu akıllı saat ülkemizde de kullanılmaya başladı. Normal kullanımda yaklaşık 19 saat giderken yoğun kullanımda 4 saat gidiyor. Bu konuda biraz sıkıntısı olsa da hala ilgi çekici bir teknoloji olmaya devam ediyor. Telefonunuzu, bilgisayarınızı ve televizyonunuzu sadece kolunuzdaki bir saat ile kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz. Cihazın ülkemizde yaklaşık fiyatı ise 400 dolar civarında.

 





PAYLAŞ