iOS 11.4 batarya sorunu nasıl düzeltilir? - Haberler - indir.com

iOS 11.4 batarya sorunu nasıl düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 13:32:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Apple, kullanıcılarına iOS'un yeni sürümlerini sunarak daha kullanışlı bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Fakat amaçlanan şeye her zaman ulaşılamıyor. Benzer bir durum, iOS'un geçtiğimiz Mayıs ayında kullanıcılara sunulan sürümü 11.4'te görüldü. iOS 11.4, kullanıcılarına AirPlay 2 ve Apple HomePod stereo hoparlör desteği sağlıyor olmasıyla gelmişti. Sürüm, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X cihazları için yayınlandı. Fakat iOS 11.4 sürümünü kullananlar, ortak ve önemli bir sorundan şikayet ettiler. Bu önemli sorunda, kullanıcılar 11.4 sürümünün bataryalarını öldürdüğünü fark etti ve tüm cihazlar bu durumdan etkilenmiş durumda.

iOS 11.4 kullanıcıları batarya probleminden şikayetçi

iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X kullanıcılarının ortak yaşadığı, 11.4'teki batarya sorunu cihazların bataryasını öldürüyor. Bu durumdan etkilenen kullanıcı sayısının ciddi oranda olduğu söyleniyor. iOs 11, geçtiğimiz yıl iPhone ve iPad cihazları için yayınlanmıştı ve güncellemenin büyüklüğü bir süre konuşuldu. Fakat bu büyüklük, kullanıcılara daha fazla hata getirdi. Sürüm için hata düzeltmeleri yayınlansa da kullanıcılar tam anlamıyla rahat bir kullanım elde edemedi. Mayıs ayında yayınlanan 11.4 güncellemesi, bir hatayı daha beraberinde getirdi.

Kullanıcılar, 11.4 ile ilgili yaşadıkları batarya problemini Apple destek forumları üzerinden paylaştılar ve bu sayının hiç de az olmadığı görüldü. Bataryalarının yarım gün bile dayanmadığı yönünde şikayette bulunan iPhone kullanıcıları, sorunun Wi ' Fi'dan kaynaklandığı yönünde bazı iddialarda bulunuldu. 5 GHz ağdan 2.4 GHz ağa geçiş yapıldığı takdirde bu sorunun çözülebileceği söyleniyor. Fakat kullanıcılar bundan bir fayda görmediklerini dile getirdi ve gözler doğal olarak Apple'a çevrildi. Fakat Apple'dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Bu durumun daha çok iOS 11.4.1 sürümünün getirilmesiyle birlikte düzeleceği söyleniyor.





PAYLAŞ