iOS 11.3 İle Çakma Ekranlar Çalışmayacak - Haberler - indir.com

iOS 11.3 İle Çakma Ekranlar Çalışmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-11 22:10:48
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet üzerinde ve piyasada birçok iPhone ekranı bulunuyor. Orijinal olarak satılan binlerce yan üretim sahte ekranlar bulunuyor. Orijinal ekran diye iPhone cihazlara takılan bu çakma ekranların uzun süreçlerde telefonlara zarar verdiği biliniyor. Apple ise bu duruma engel olarak artık iOS 11.3 ile beraber çakma ekranların iPhone'da çalışmayacağını açıkladı. Bundan böyle çakma ekranlar bu cihazlarda işlev sağlamayacak ve bu sayede telefonlar korunmuş olacak.

Geçtiğimiz ay yayınlanan iOS 11.3 güncellemesi ile bazı iPhone 8 kullanıcılarının ekranlarının dokunmatikleri devredışı kalmıştı. Yapılan açıklama ile beraber ise üçüncü parti ekranlar kullanan telefonlarda bu sorunun ortaya çıktığı belli oldu. Birçok internet sitesindeki şikayetler doğrultusunda bu durum dahada netleşti diyebiliriz. iOS 11.3 ile beraber başlıca olarak güvenlik odaklı yenilikler ve iyileştirmeler sağlanmıştı. Güvenlik notlarında ise iPhone aksesuarların kullanıcıların güvenliği noktasındaki cihaz iletişim protokolü yer alıyordu.

Çakma ekranların iPhone cihazlarda devre dışı kalması ile beraber iOS 11.3 ile beraber çakma ekranlara desteğin sonlandırıldığı ortaya çıktı. Bu kapsamda orijinal diye satılan ekranların artık çalışmamasının önemli durumlardan birisi olacağı gözüküyor diyebiliriz.





PAYLAŞ