iOS 11: Portre Modu Efekti Nasıl Kaldırılır? - Haberler - indir.com

iOS 11: Portre Modu Efekti Nasıl Kaldırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-22 15:20:15
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

2016 yılında iPhone 7 Plus ile iPhone kullanıcılarına sunulan portre modu, çift kamerayı kullanarak, alan derinliği yaratır. Bu nedenle derinlik efekti adıyla da bilinmektedir. İlk olarak iPhone 7 Plus'la gelmiş olsa da, daha sonra iOS 11 güncellemesiyle beraber iPhone 8 Plus ve iPhone X için de geldi. Bu özellik, iOS 10'da kullanılırken, fotoğraflara uygulandığı takdirde bir daha fotoğraftan kaldırılamıyordu. Bu özellik, iOS 11'in cihazlara gelmesiyle beraber değiştirildi. Eğer fotoğrafınıza derinlik efektini uygulayıp, daha sonra kaldırmak isterseniz, iOS 11 bu imkanı size tanıyor. Çünkü özellik, iOS 10'da donanımsalken, iOS 11 ile yazılımsal oldu.

Portre modu, uyguladığınız fotoğrafta arka planı bulanıklaştırmanızı sağlıyordu. iPhone ile çektiğiniz fotoğraflarınız, JPEG olarak kaydolur. iOS 11'de çekiğiniz fotoğraflar HEIF olarak kaydediliyor. Bu da fotoğrafınızı Photoshop üzerinde vb. düzenlerken, görüntü kalitesinde daha az kaybın olmasını sağlayacak. Değişiklik yaparken, depolama alanının daha fazla kullanılacağını göz önünde bulundurarak, normal fotoğrafı tut seçeneğini de seçebilirsiniz. Fotoğrafa uyguladıktan sonra derinlik efekti kaldırma kararı alırsanız, iOS 11'de bunu yapabileceksiniz.

Portre modu nasıl kaldırılır'

Portre modunu uyguladığınız fotoğrafınızdan, efekti kaldırmanız oldukça kolay. Fotoğraflar dosyanızdan, efekti uyguladığınız fotoğrafa gelin ve düzenleye basın. Buradan derinlik yazısını seçip, isterseniz açabilir isterseniz kapatabilirsiniz. Fakat fotoğrafın her iki halini de cihazınızda bulundurmanız, daha fazla depolama alanı tüketeceğiniz anlamına gelmektedir. iOs 11 ile aynı zamanda portre modunda, fotoğraflardaki titreşim en aza indiriliyor.





PAYLAŞ