iOS 11 ile Yeni Wifi Paylaşım Dönemi Başlıyor - Haberler - indir.com

iOS 11 ile Yeni Wifi Paylaşım Dönemi Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-09 13:45:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın en yeni iPhone işletim sistemi sürümü olan iOS 11 tanıtıldı ve bildiğiniz üzere yeni sistem birçok yenilik ile beraber geliyor. Bu noktada Apple iyi bir geliştirme yaparak yeni işletim sistemi ile beraber her alanda pratikleşme adına ufak detaylar ve yenilikler barındırıyor. Bu içeriğimizde ise İOS 11 ile Wifi şifresini girmenin döneminin kalktığını ifade edebiliriz. Özellikle eve gelen bir misafir ile ağ bilgilerini paylaşmak bir kural haline geldi diyebiliriz. Bu noktada ise kolay şifrelerin yanı sıra zor ağ şifrelerine sahip iseniz, bu noktada karşı tarafın bunu girmesi bir hayli zahmetli olabiliyor. Apple ise bu duruma yeni işletim sistemi ile beraber bir çözüm geliştirmiş durumda. iOS 11 ile artık kablosuz ağ bilgilerinizi kolay olarak paylaşabileceksiniz.

9to5Mac kaynaklı bir habere göre yeni iOS sürümü ile beraber yeni bir kablosuz ağ paylaşımı özelliği geliyor. Yeni özellik ile beraber şifreleri tek tek kodlamak yerine arkadaşları ile kablosuz ağlarını direkt olarak paylaşabiliyorlar ve onları ağa dahil edebiliyorlar. Bu özelliğin çalışması için öncelikle bağlanacak olan karşıdaki cihazda da iOS 11 sürümünün yüklü olması gerekiyor. Özellik ise iOS 11 yüklü bir cihaz evde bulunan Wifi ağına bağlanmaya çalışırken, ev sahibinin yakındaki cihazlarının olduğu bir ekran mesajı beliriyor. Bu mesajda ise kullanıcıya şifresini paylaşıp paylaşmak istemediğini soruyor. 'Şifremi Gönder' seçeneği işaretli ise diğer cihazda şifre alanı otomatik olarak dolduruluyor ve gelen misafir kablosuz ağa otomatik olarak bağlanmış oluyor.

Habere göre kablosuz ağ paylaşımının yapılabilmesi için cihazların birbirlerine yakın olması ve ekran kilitlerinin de açık olması grekiyor. Bu sayede kablosuz ağ bilgilerinize erişmek isteyen yabancılar ev sahiplerini rahatsız edemeyecekler. iOS 11 sürümünün ise Eylül ayı gibi yayınlanarak kullanıcılara sunulması bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ