iOS 10 Uygulamalar Listesinin Görünmemesi Sorunu - Haberler - indir.com

iOS 10 Uygulamalar Listesinin Görünmemesi Sorunu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-13 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Apple'ın mobil işletim sistemi olan iOS stabil yapısı ve hafif arayüzü ile dikkat çeksede bazı zamanlar eleştirilerede maruz kalabiliyor. iOS 10 ile gelen Ayarlar menüsünde uygulama listesinin gözükmemesi sorunu'da bu eleştiri nedenlerinden birisi. Apple'ın özellikle son zamanlarda çıkarttığı yeni güncellemeler ile artık kullanıcılara yenilikler sunmadığı belirtiliyor. Birçok kullanıcı ise masaüstü ve mobil taraftaki yeni cihazlarda donanımsal farktan başka bir şey olmadığını belirtiyorlar. Bu noktada son zamanlarda çıkan iOS platformlarında oldukça fazla bug ve hata ile karşılaşıyoruz. İşte bu hatalardan birisi olan ayarlar menüsünde uygulama listesinin görünmemesi sorunun çözümüne bakacağız.

Ayarlar Menüsünde Uygulama Listesinin Gözükmemesi Sorunu

  • Ayarlar menüsüne girdiğinizde çeşitli sosyal medya ayarlarının olduğu bölümede girerek farklı menülere geçiş yapmayı deneyerek bekleyin. Uygulama listesi yine ekrana gelmedi ise biraz beklemeyi deneyebilirsiniz.
  • iPhone cihazınızı kapatın ve bir süre bekledikten sonra tekrar açın. Her cihazda yapılan bu çözüm yöntemi kimi zaman işe yarayabiliyor. Ayarlar uygulamasınıda kapatarak tamamen bir RAM boşaltma yapın ve iPhone'u kapatıp tekrar açın. Cihazın açılmasından sonra tekrardan Ayarlar'a giderek oradan uygulama listesi sekmesine basıp yüklenmesini bekleyin.
  • Home butonunuza çift tıklayarak orada açık olan çeşitli uygulamalarda gezinti yapın ve arayüzü tekrar açın. Ayarlar uygulamasını tamamen kapatarak tekrar çalıştırın. Uygulamalar listesine gelerek yüklenip yüklenmeyeceğini kontrol edebilirsiniz.
  • Telefonu açıp kapatmak bile çare olmadıysa, cihazınıza hard reboot işlemi yapmayı deneyebilirsiniz. iPhone 6s ve daha önceki modellerde güç butonu ile ana ekran tuşlarına basılı tutun ve Apple logosunu göreceksiniz. iPhone 7 cihazlarında ise güç butonu ile ses kısma tuşlarına Apple logosu belirene kadar basılı tutun. Apple logosu çıktığında tuşları bırakın ve cihazın yeniden başlatılarak reset atılmasını bekleyin. Telefon açıldığında Ayarlar menüsünde uygulamalar sekmesinin gözüküp gözükmeyeceğini konrol edin. Yine bir çözüm olmadıysa iTunes ile telefona tekrardan iOS kurmayı deneyebilirsiniz.




PAYLAŞ