İnternetten kartlı ödeme tutarında yüzde 54 oranında artış yaşandı - Haberler - indir.com

İnternetten kartlı ödeme tutarında yüzde 54 oranında artış yaşandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-16 21:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kasım ayında gerçekleşen indirimler ile beraber tüm dünya genelinde ülkemiz alışveriş rekoru kırmıştı. Şimdi ise bankalararası kart merkezi, bu yılın kasım ayı verilerini yayınladı. BKM verilerine göre ise kasım ayında kartlı ödeme tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında bir büyüme gösterdiği gözüküyor. İnternet üzerinden kartlı ödeme tutarı ise kasım ayında geçtiğimiz  yılın aynı dönemine göre yüzde 54 oranında bir artış sağladı ve 29 milyon TL’yi aşmış oldu. Söz konusu yayınlanan verilere göre kredi kartları ve banka kartları ile kasım ayında toplam 109 milyar TL’lik bir ödeme gerçekleştirildi. Bu rakamın 90.7 milyar TL’si kredi kartları olurken, 18.3 milyar TL’sinde ise banka kartları kullanıldı.

Büyüme oranları noktasında baktığımızda ise banka kartları ile yapılan ödemelerde bir önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 43 seviyesinde olurken, kredi kartları ile yapılan ödemeler ise yüzde 20 oranında gerçekleşti. Toplam kartlı ödeme büyümesi ise yüzde 23 seviyesinde oldu.

Türkiye'de Kasım ayında en çok tıklanan alışveriş siteleri açıklandıTürkiye'de Kasım ayında en çok tıklanan alışveriş siteleri açıklandı

İnternetten kartlı ödemede rekor kırıldı

İnternet üzerinden kartlı ödemeler artık hayatın her noktasında tercih edilen en önemli ödeme araçlarından birisi olmayı sürdürüyor. Daha çok kasım ayında farklı günlerde mağaza ve e-ticaret siteleri tarafından yapılan indirimler ile beraber internet üzerinden kartlı ödeme tutarı geçtiğimiz yılın Kasım ayı dönemine göre yüzde 54 seviyesinde yükselerek 29 milyar TL’yi aştı. İnternetten kartlı ödemelerin toplam kartlı ödemeler içerisindeki payı ise geçen yılın aynı zamanda yüzde 20 iken, bu sene yüzde 26 seviyesine erişti. Ayrıca bu sene Kasım ayında her 4 TL kartlı ödemenin 1 TL’si internet üzerinden yapıldı.

Kasım ayı içinde yaplan internet üzerinden kartlı ödemeler ise sektörel dağılım noktasında geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımız zaman yüzde 187 artış ile 3.33 milyar TL’ye erişen market-gıda sektörü internetten kartlı ödemelerin en fazla artmış olduğu sektör oldu. 7.16 milyar TL ve yüzde 119 artış ile elektronik eşya, 791 milyon TL ve yüzde 114 artış ile mobilya ve dekorasyon, 1.59 milyar TL ve yüzde 70 seviyesinde aran yapı malzemeleri, 338 milyon TL ve yüzde 47 artış ile eğitim sektörü ise internet üzerindeki en popüler alışveriş kategorileri oldu.


Instagram Reels üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sunduInstagram Reels üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sundu
2020’de Instagram topluluğunun alışveriş trendleri2020’de Instagram topluluğunun alışveriş trendleri

PAYLAŞ