İnternetten alışveriş yapanlar, bunlara dikkat etmeli! - Haberler - indir.com

İnternetten alışveriş yapanlar, bunlara dikkat etmeli!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-29 15:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Artık neredeyse herkesin alışveriş yollarından birisi olan internet alışverişlerinde, bu noktalara mutlaka dikkat etmelisiniz.

İnternet, günümüzde neredeyse her ihtiyacımızı karşılıyor ve büyük bir çoğunlukla, yapmak istediklerimizi oturduğumuz yerden halledebiliyoruz. Bunlardan bir tanesi son dönemlerde moda olan, internet üzerinden alışveriş yapma. Artık insanlar mağaza mağaza dolaşmaya gerek kalmadan, kozmetik, giyim, kişisel eşyalarını internet üzerinden alabilme imkanına sahipler. Fakat internet alışverişi yaparken, gözden kaçan bazı noktalar var ve bunlar sonrasında insanlarına başına bela olabiliyor. İşte internet alışverişlerinizde dikkat etmeniz gerekenler;

İnternetten alışveriş yaparken, dikkat etmeniz gereken 10 kural

  1. Alışveriş yaptığınız siteyi araştırın

Sitenin güvenilir olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmanız, sonrasında kandırılmamanız adına önem taşır. Bunun için, sitenin ne kadar kurumsal olduğuna, iletişim bilgilerinin yer alıp almadığına bakabilirsiniz.

  1. Kullanıcı yorumlarını okuyun

Alışveriş yapacağınız siteden sipariş vermeden önce, daha önce siteyi deneyimlemiş kişilerin yorumlarına göz atın. Yorumlar ne kadar olumlu ne kadar olumsuz araştırın ve fiyat karşılaştırma siteleri gibi kaynaklardan yararlanın.

  1. Başkasının bilgisayarını kullanmayın

Size ait olmayan başka bir bilgisayar üzerinden internet alışverişi yapmayın. Siz farkında olmadan bilgisayar üzerinde kredi kartı ve kişisel bilgilerinizin kalabilme ihtimali bulunuyor.

  1. Fiyat bilgilerini kontrol edin

Eğer sitede yer alan ürünlerin fiyatları konusunda bir tereddüt yaşıyorsanız, bunu sakın geriye atmayın ve araştırma yapın. Bununla birlikte sepetinizdeki fiyatla ürünün fiyatının aynı olup olmadığını da kontrol edin.

  1. SSL sertifikasını kontrol edin

Online alışveriş siteleri, kredi kartı güvenliğinizi sağlamak adına, dünya çapında SSL sertifikasına sahip olmak zorundadır. Bilgilerinizin çalınmaması adına bunun kontrolünü sağlamayı unutmayın. Çünkü, SSL sertifikasına sahip olmayan bir site, bankadan online pos cihazı alma hakkına sahip değildir.

  1. Mesafeli sözleşmenin olup olmadığına bakın

Online satış siteleri için bir başka zorunluluk, mesafeli satış sözleşmesi ve ön bilgilendirme formu sunmaktır. Bu formları sunmayan sitelerden alışveriş yapmayın.

  1. Ödemede 3D sistemini tercih edin

3D sistem, şifreli ödeme sistemi anlamına geliyor. Bu e-ticaretteki güvenliğin artmasını sağlayan bir sistem. Bu durum alıcı kadar, satıcı için de güvenli bir yöntem.

  1. Alışverişlerinizin kaydını tutun

Alışverişinizi tamamladıktan sonra mutlaka çıktısını alın ya da seçenek sunuluyorsa, listeyi kendinize mail olarak atın.

  1. Sanal kart kullanın

Ödeme konusunda güvenli bir alışveriş yapmak için bir diğer yol da sanal kart kullanmaktır. Bu kartlara belli bir limit belirleme şansınız da var.

  1. Şifrenizi zor seçin

Siteye üye olmanız gerekiyorsa, şifrenizi tahmin edilemeyecek bir şifre seçin.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ