'İnternetten Aldığım Kıyafet Üzerime Olacak mı?' Problemini Çözen Teknoloji: ZozoSuit - Haberler - indir.com

'İnternetten Aldığım Kıyafet Üzerime Olacak mı?' Problemini Çözen Teknoloji: ZozoSuit

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-05 22:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Yeni bir tasarım olan ZozoSuit, vücudunuzun tam ölçüsünü alarak internetten verilen giysi siparişlerinde kötü süprizler yaşanılmasının önüne geçecek.

Japonya'nın en büyük moda perakendecisi, çevrimiçi giysileri satın almada devrim yaratacak yüksek teknoloji ürünü bir giysi tasarlayarak piyasaya sundu. İç çamaşırı gibi görünen giysinin etrafında onbeşbin adet hassas vücut ölçümü sensörü bulunuyor. ZozoSuit adı verilen giysi, internet üzerinden yapılan alışverişlerde kıyafetlerin üstünüze tam oturmasını sağlıyor.

ZozoSuit, Bluetooth bağlantısını kullanıyor

Hem erkek hem de kadınlar tarafından kullanılabilen yüksek teknoloji ölçüm kıyafeti, aynı zamanda bir veri tabanı da oluşturuyor.

Birçok alışveriş sitesi müşteri memnuniyetini arttırmak için, kaliteli bir iade sistemi oluşturmaya çalışıyor fakat kargo fiyatları ürünlerin fiyatlarında artışa sebep oluyor. Auckland Üniversitesi Biyomühendislik Enstitüsü Biyomimetikler Laboratuvarı tarafından yapılan ilk araştırmalar sonrasında ZozoSuit, müşteri memnuniyetini artırmak ve geri dönüş nakliye masraflarını azaltmak için, Start Today ve Yeni Zelanda merkezli StretchSense'in işbirliği ile geliştirildi.

StretchSense Pazarlama Direktörü Shin Jeong Park'a göre; Bluetooth üzerinden veri aktarımı yapabilen ZozoSuit ile insanların fizik ölçülerini saptamasının yanı sıra, duruş ve hareket verilerinden faydalanarak sağlıkla ilgili bilgiler de veriyor. Ayriyeten bir sporcunun hareketleri incelenerek, performans sınırlarının maksimuma çıkarılabileceğini düşünüyor.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ