İnternette Satışa Sunulan Tesla Model 3, Satış Rekoru Kırıyor - Haberler - indir.com

İnternette Satışa Sunulan Tesla Model 3, Satış Rekoru Kırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 20:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Teknolojik gelişmeler sadece akıllı cihaz pazarını değil aynı zamanda araç sektörünü de hatırı sayılır şekilde geliştirmeye devam ediyor. Bunun en önemli örneklerinden biri olarak karşımıza çıkan Tesla, Model 3 ile internet satışında yerini aldı. Hatta satışa başladığı andan itibaren büyük satış oranları elde etmeyi başaran firma  şu an internette satış rekoru kırıyor. Güçlü bir firma olmasına rağmen son bir kaç yıldır büyük krizle uğraşan Tesla, üretim aşamasında büyük sorunların üstesinden gelerek Model 3'ü sonunda satışa sundu. Hem yaşadığı sorunlar hem de verdiği söz sebebiyle aracı firmaların standart ücretlerine karşı çok daha düşük etiket fiyatı ile satışta yerini aldı. ABD'de 35 bin dolara satışa sunulan Tesla Model 3 araç, rakiplerine göre sudan ucuz.

Tesla Model 3 Avrupa'da yola çıkıyorTesla Model 3 Avrupa'da yola çıkıyor

Tesla Model 3 Sudan Ucuz

Geçtiğimiz yıl başlayan ve çeşitli sorunlar karşısında aksama yaşayan Tesla, bu sebepten dolayı kriz içerisinde kaldı. Erken sipariş veren müşterilerin siparişleri zamanında yerine getirilmedi ve bu durum oldukça büyük bir prestij kaybına neden oldu. Model 3'ün piyasaya sürülmesi için Haziran 2018 tarihi belirlenmişti. Fakat yaşanan gerileme sebebiyle üretim aksadı ve bu durum karşısında Elon Musk, sorumlu mühendis olarak fabrikada çalışmaya başladı. Şirkette yaşanan kriz sebebiyle Model 3'ün seri üretim aşamasında istenilen hedefe ulaşıldı ve ardından hemen satışa sunuldu. Araç beklenenin çok daha altında bir fiyat ile piyasaya girerek gündem olmayı başardı. Fiyatın düşük olması sebebiyle internette satış rekoru kıran Tesla durumdan oldukça memnun. 

Tesla Model 3'ün her şey dahil paket fiyatı 35 bin dolar şeklinde sunuluyor. Standart Model 3, tek bir batarya dolumu ile en yüksek 350 km yol yaparak kullanıcılarını memnun ediyor. Model 3 saatte 210 km hız yapan ve aynı zamanda Model 3, 0’dan 100’e 5,6 saniyede ulaşarak hız tutkunlarını sevindiriyor. Bunların yanı sıra aynı zamanda Model 3, ABD' de yapılan tarafsız test sisteminden sağlamlık ve güvenlik kriterlerinden tam puan alarak geç de olsa başarısını kanıtladı. Standart Tesla modeline değilde Model 3 Standard Range Plus sürümüne sahip olmak isterseniz sadece 2 bin dolar daha fazla vermeniz gerekiyor. Bu modelin ise maksimum menzili 396 km'ye çıkabiliyor. Standart modelin fiyatının üzerine %6 daha fazla para ödeyerek, %9 daha yüksek performansla araç kullanma keyfini çıkarabilirsiniz.

Tesla Model 3'in hem uzun menzilli hem de önden çekişli özelliğine sahip olan modeli ise çok yakında satışa sunulacak. Bununla beraber aynı zamanda tüm otomobillerin otonom sürüş desteğine müsait durumda olduğunu, ilerleyen yıllarda tek bir yazılım güncellemesiyle otopilot özelliğine sahip olacak. Tesla Türkiye pazarındaki yerini Eylül 2018 tarihinde alacaktı fakat yaşanan sıkıntılar sebebiyle bu düşüncesini askıya almak durumunda kaldı. Şu an için ABD pazarında büyük bit kitleye sahip olan Tesla yakın zamanda kendisini toparlaması bekleniyor. 

 


Tesla Ürünlerini Satın Alabileceğiniz Resmi Amazon Mağazası AçıldıTesla Ürünlerini Satın Alabileceğiniz Resmi Amazon Mağazası Açıldı
Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!
Tesla şirketine bir dava daha açıldı!Tesla şirketine bir dava daha açıldı!

PAYLAŞ