İnternette Özgür Gezmenin Yolları - Twitter'a Nasıl Girilir? - Haberler - indir.com

İnternette Özgür Gezmenin Yolları - Twitter'a Nasıl Girilir?

Tahmini Okuma Süresi : 10 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

DİKKAT: Bu yazıyı kaynak göstermeden istediğiniz gibi dağıtabilirsiniz.

TİB'in Twitter'a erişimi engellemesiyle birlikte internet kullanıcıları engelli sitelere giriş yapabilmek için alternatif erişim yöntemleri aramaya başladı. Bizde indir.com olarak internet kullanıcılarının mağduriyetlerini gidermek ve internette özgürce gezinti yapabilmeleri için kullanabilecekleri yöntem ve araçları bir araya getirdik.

İnternet kullanıcılarının bu tür durumlarda ilk başvurdukları ya da en çok tercih ettikleri pek çok yöntem bulunmakla beraber sizler için en işe yarar yollardan ve yöntemlerden bahsedeceğiz. DNS değiştirme, tarayıcı tabanlı çözümler ve VPN alternatifleri bunlardan sadece bir kaçı. 

DNS DEĞİŞTİRME

Windows 7 ve Windows 8 için;

Başlat Menüsü > Kontrol Paneli > Ağ ve İnternet > Ağ Durumunu ve Görevleri Görüntüle > Bağdaştırıcı Ayarları > Aktif olan simgeye sağ tık ve özellikler yolunu izleyerek TCP/IPv4 satırını seçip sağ tık ve özellikleri tıklayınız. 'Aşağıdaki DNS Sunucularını kullan' seçeneğini seçerek 8.8.4.4 ve 8.8.8.8 yazıp TAMAM diyoruz.

Windows DNS Değiştirme

Mac için DNS Değiştirme;

Öncelikle Mac sistemine sahip bilgisayarınızda Sistem Özellikleri (System Prefences)' e girmelisiniz. Sonra Ağ (Network) kısmına giriş yapın. Sağ alt tarafta bulunan Gelişmiş (Advanced) sekmesine tıklayarak buradan üst kısmın ikinci sekmesinde bulunan DNS'e tıklayıp, aşağıdaki '+' butonu yardımıyla DNS adreslerini girin.

Mac için DNS Değiştirme

Daha sonra Tamam (OK) deyip ayarlarınızı kayıt edin. Sizlere paylaştığımız örnek anlatımda DNS olarak OPEN DNS adreslerini kullandık. Eğer dilerseniz başka DNS numalarını da yazabilirsiniz. DNS'leri kayıt ettikten sonra modemi kapatıp yeniden açın. Eğer kapatma imkanınız yoksa aşağıdaki komutları kullanarak Mac sisteminizde bulunan DNS Ön belleğini temizleyebilirsiniz.

Mac için DNS Değiştirme

Başlat > Çalıştır > ipconfig -flushdns > ENTER

Başlat > Çalıştır > ipconfig -release > ENTER

Başlat > Çalıştır > ipconfig -renew > ENTER

 

Tüm bu işlemleri doğru bir şekilde yaptıktan sonra bilgisayarınız artık yeni ve hızlı DNS adreslerine geçmiş olacak ve bu işlemleri bir daha yeniden yapmanıza gerek kalmayacak. Ayrıca detaylı resimli anlatım için buraya tıklayabilirsiniz.

MOBİL CİHAZLAR İÇİN DNS DEĞİŞTİRME

Android için;

Android cihazınızın DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1- Ayarlar > Kablosuz seçeneğine dokunduğunuzda bağlı olduğunuz ağlar görüntülenecektir.
2- Bağlı olduğunuz ağın üzerine parmağınızı basılı tutun.
3- 'Ağı değiştir' seçeneğine dokunun.
4- Karşınıza gelen ekranda 'gelişmiş seçenekleri göster' seçeneğini işaretleyin (aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz).
5- IP Ayarları, DHCP olarak seçilidir. Bunu Statik yapın ve hemen aşağıdaki DNS 1 ve DNS 2 değerlerini sırasıyla Google'ın DNS adresleri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4. ya da OpenDNS'in 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 değerleri ile değiştirin.
6- İnternet bağlantınızı kapatın ve tekrar açın.

Android için DNS Değiştirme

iPhone ve iPad için;

1. Ayarlarınıza gidin.
2. Ayarlarınızdan, Wi-Fi menüsünden, ağ bağlantısının sağındaki '>' icon işaretine tıklayın detay ekranına geçin.

iOS için DNS Değiştirme

3. Açılan sayfa da IP bilgilerinin olduğu detay ekranında DNS adresini aşağıdaki DNS Adreslerinden Open DNS ayarlarını tavsiye ederiz.

Google, DNS Ayarları: 
8.8.8.8
8.8.4.4

iOS için DNS Değiştirme

 

TARAYICI TABANLI ÇÖZÜMLER

Opera İnternet Tarayıcısı

Popüler olarak kullanılan internet tarayıcıları arasında yer alan Opera'da bulunan OFF-ROAD modu sayesinde farklı yöntemlere başvurmadan erişim engellerini ortadan kaldırabilirsiniz. Opera tarayıcının Windows sürümünü buraya, Mac sürümünü de buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Opera ile yasaklı sitelere giriş

Google Chrome ZenMate eklentisi

Google Chrome tarayıcısı için sunulan ZenMate eklentisi, tarayıcı tabanlı bir VPN çözümüdür. Sadece birkaç adımda kolayca kurulabileceğiniz ZenMate'i tarayıcınıza ekleyerek istediğiniz herhangi bir engelli siteye giriş yapabilirsiniz. Eklentiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

ZenMate eklentisi

 

Tor Browser

En popüler güvenli tarayıcılar arasında yer alan Tor'da TOR Ağı'na dahil olunduğu durumda kullanıcının internet'e gönderdiği ve oradan çağırdığı bilgiler parçalar halinde şifrelenerek, diğer TOR kullanıcılarının bilgisayarları üstünden gönderiliyor. Bu sayede de kullanıcı denetimleri zorlaşıyor. Tor Browser'ı Windows bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Tor Browser

VPN ÇÖZÜMLERİ

HotSpot Shield

Ülkemizde en çok tercih edilen VPN sağlayıcıları arasında yer alan HotSpot Shield sayesinde Amerika sunucuları üzerinden bağlantı alarak engelli sitelere kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Hem mobil hem de masaüstü için kullanabileceğiniz HotSpor Shield'i Windows için buraya, Mac için buraya, Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

HotSpot Shield

Onavo

iPhone ve iPad kullanıcıları için sunulan Onavo Apple cihazları için oldukça iyi bir VPN aracıdır. Kotalı internet kullanıcıları için mobil verileri %80'e kadar sıkıştırabilen Onavo, engellemeleri aşabiliyor ve anonim kalmayı sağlayabiliyor. Ücretsiz olan Onavo'yu buradan indirilebilirsiniz.

Onavo

TunnelBear

Basit bir VPN programı olarak karşımıza çıkan TunnelBear'ın en dikkat çekici yanı istenmeyen trojanları bilgisayarımıza doldurmaması. Kullanımı ise çok basit; sol üstte duran anahtarı 'off'tan 'on'a getiriyoruz, karşımıza çıkan 'bu uyarıya güveniyorum' kısmını seçip 'tamam'a basıyoruz. Artık dilediğiniz siteye ulaşabilirsiniz.

Mobil ve Masaüstü çözümleri bulunan TunnelBear'ı Anroid için buraya, iOS için buraya ve Windows PC için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

TunnelBear

Faydalandığımız kaynaklar; 

http://istanbul.indymedia.org/tr/haber/mac-os-x-leopard-dns-ayarlar%C4%B1-de%C4%9Fi%C5%9Ftirme
http://sosyalmedya.co/internet-sansuru-erisim-kilavuzu/
http://ozgurturanli.com/android-ile-yasakli-sitelere-giris-ve-dns-degistirme/
http://www.serkanince.com/2014/03/twitter-yasagini-asma-yontemleri.html
http://onurdogan.org/2014/03/20/twitter-yasagindan-kurtulmak/
http://www.applealem.com/2013/09/21/ios-5-iphone-ve-ipadden-yasakli-sitelere-girmek/

DİKKAT: Bu yazıyı kaynak göstermeden istediğiniz gibi dağıtabilirsiniz.





PAYLAŞ