İnternette görmezden gelinmemesi gerek güvenlik uyarıları - Haberler - indir.com

İnternette görmezden gelinmemesi gerek güvenlik uyarıları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-27 15:51:56
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

İnternette gezindiğiniz esnada, tıkladığınız herhangi bir sitede zaman zaman karşınıza güvenlik uyarılarının çıktığı oluyordur. Kullanıcılar genellikle bu uyarıları okumadan kapatmayı tercih ediyorlar. Bu uyarıları hiçbir şekilde dikkate almadan kapatmak, internet dünyasında yapabileceğiniz en büyük yanlışlardan birisi. Bu uyarılar, bilgisayarınızı ve sizi kötü amaçlı yazılımlardan kurtarmak adına karşınıza çıkıyor. Es geçtiğiniz takdirde, bulunduğunuz sitedeki kötü amaçlı bir yazılımın bilgisayarınıza bulaşmasına ve kişisel bilgilerinizi çalmasına neden olabilirsiniz.

İnternette karşınıza çıktığında dikkate almanız gereken 4 güvenlik uyarısı

1-Virüs Korumasını Aç

Windows işletim sisteminizde, böyle bir uyarı ile karşı karşıya kaldıysanız, virüsten koruma yazılımınız devre dışı bırakılmıştır. Böyle bir uyarı karşısında en sağlıklısı, bilgisayarınızda virüs taraması yapmanızdır. Çünkü, antivirüs programınızın devre dışı kalmasına neden olan şey, muhtemelen kötü amaçlı bir yazılımdır.

2-Bu Sitenin Güvenlik Sertifikasında Sorun Var

Girdiğiniz sitede karşınıza bu uyarı çıkıyorsa, uyarı o sitenin güvenlik sertifikasının süresini dolduğunu gösterir. Bu uyarıyla karşılaştığınız sitelerde, kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi vermekten kaçının.

3-Bu Site Kötü Amaçlı Yazılım İçeriyor

Bu uyarı size sitenin kötü amaçlı bir yazılım içerdiğiniz, zaten direkt olarak söylüyor. Bu uyarı karşınıza, 'Bu web sitesi güvensiz olarak bildirildi' olarak da çıkabilir. Sizin en güvenli olanı o siteyi kullanmamanız ve kendinizi virüsten korumanız olacaktır.

4-Windows Güvenlik Duvarı Bu Uygulamanın Bazı Özelliklerini Engelledi

Son olarak dikkate almanız gereken uyarılardan birisi de bu. Bir site, siz herhangi bir onay vermeden izin elde etmeye çalıştığında karşınıza, 'Windows Güvenlik Duvarı Bu Uygulamanın Bazı Özelliklerini Engelledi' uyarısı çıkar. Site muhtemelen bilgisayarınızdaki dosyalara, izinsiz erişim istiyordur.





PAYLAŞ