İnternette gizlilik için 6 ipucu - Haberler - indir.com

İnternette gizlilik için 6 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-16 23:59:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Son günlerde internet hakkında yaptığımız haberlere göz attığımız zaman gördüğümüz şeyler şunlar; gerçekleşen devasa boyutta veri sızıntıları, internette attığınız her adımı takip eden dijital pazarlamacılar, sosyal medya platformlarında yapmış olduğunuz paylaşımları gözlemleyen kötü niyetli insanlar… Bu sorunları daha da uzatabiliriz. Fakat şunu da bilin ki bu durumlardan kurtulmanın mümkün olduğunu. Her şeyden önce şunu bilmeniz gerekiyor; Kaspersky Internet Security güvenlik programının, sisteminizde yüklü olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bugün haberimizin asıl konusu ise güvenli bir şekilde internette nasıl gezebiliriz? Gelin bu sorunun cevabına göz atalım.

1- Sosyal gizlilik ayarlarınızı kontrol ediyor musunuz?

Sosyal medya platformlarında hesabınızın olması demek, bu platformların sizinle ilgili pek çok bilgiye sahip demektir. Bu sebepten ötürü gizlilik ayarlarınızı kontrol etmenizi önemle tavsiye diyoruz. Hangi bilgilerinizi, kimler ile paylaştığınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

İnternet Güvenliği için 10 Tavsiyeİnternet Güvenliği için 10 Tavsiye

2- Kişisel bilgileriniz için herkese açık olan depolama alanlarını kullanmanızı pek tavsiye etmiyoruz.

Sınırsız paylaşım, sadece sosyal medya platformlarında sınırlı değil. Kişisel verilerinizi bilgi paylaşım için kurulan çevrimiçi hizmetlerde depolamanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

3- Takiplere karşı kendinizi koruduğunuzdan emin misiniz?

Herhangi bir web sitesini ziyaret ettiğiniz zaman tarayıcınız sizin ile ve internet geçmişiniz ile ilgili pek çok bilgiyi size sormadan giriş yaptığınız siteye verir. Bu bilgiler en çokta pazarlamacıların işine yaramakta. Çünkü size ona gör reklam sunmakta. Bu sayede ihtiyaçlarınızı bilir ve ona göre reklamlar sunar.

4- Ana e-posta adresinizi ve telefon numaranızı gizlemeyi unutmayın

Size şöyle bir soru sorsak nasıl cevap verirsiniz; e-posta adresinizi ve telefon numaranızı başkası ile paylaşmanın karşılığında paylaşan kişiden ne isterdiniz? Bu tür bilgilerinizi e-ticaret sitelerinde paylaşıyor olsanız bile sosyal medya platformları üzerinden başka kişiler ile kesinlikle paylaşmayın.

5- Şifreleme özelliği iyi olan bir mesajlaşma uygulaması kullanmaya çalışın

Günümüzde mevcut olan popüler pek çok mesajlaşma uygulamasında şifreleme tekniği kullanılıyor. Bunlardan en önemlisi ise uçtan uca şifreleme yöntemidir.

6- Kullandığınız parolanın güvenilir olduğundan emin olun

Gizli bilgilerinizi korumak adına kullanacağınız zayıf parola, kapısı olmayan bir eve benzer. Nasıl ki kapısı olmayan eve herkes girebilirse, zayıf parolası olan hesaplarınıza da hackerlar çok rahat bir şekilde ulaşabilir.


İnternet Dünyasında 10 Saniyede Neler Oluyor?İnternet Dünyasında 10 Saniyede Neler Oluyor?
Yapay zekalar, internet sitelerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyorlarYapay zekalar, internet sitelerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyorlar

PAYLAŞ