İnternette gizli takılmak için 5 şey - Haberler - indir.com

İnternette gizli takılmak için 5 şey

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-10 21:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bugün internet ortamına bakıldığı zaman, devasa veri sızıntıların yaşandığı, internette attığınız adımdan haberdar olan pazarlamacılar, sosyal medya platformunda paylaştığınız fotoğraflara bakan güven vermeyen insanlar ile dolup taşmış durumda. Bu sorunlar çok fazla biz sadece belli başlı olanları yazdık. Gel görelim ki karamsar olmamak için internette dolaşırken almanız gereken 5 önlemi sizler için sıraladık.

1- Sosyal gizlilik ayarlarınızı kontrol ediyor musunuz?

5 Şubat Güvenli İnternet Günü neyi ifade ediyor?5 Şubat Güvenli İnternet Günü neyi ifade ediyor?

Sosyal medya platformlarında hesabınızın olması, bu ağların sizler hakkında sizden daha çok bilgiye sahip olduğu anlamına gelir. Varsayılan ayarlara göre ise size ait bu bilgileri internet ortamındaki herkese açık olduğunu bilmek size ne derece şaşırtıcı gelir bilemiyoruz. Bu nedenden ötürü sosyal medya hesaplarınızın gizlilik ayarlarını mutlaka kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

2- En önemli konulardan bir tanesi; kişisel bilgileriniz için herkese açık depolama alanlarını kullanmayın

Çok fazla paylaşım gerçekleştirmek, yalnızca sosyal medya platformlarında sınırlı değil. Özel bilgilerinizi bilgi paylaşımı amacından ötürü çevrimiçi hizmetlere paylaşmamanız gerektiğinin altını sizlere önemle çiziyoruz.

3- Takiplere karşı kendinizi koruyor musunuz?

Bir internet sitesini ziyaret ettiğiniz zaman, kullandığınız tarayıcınız sizinle ve internet geçmişinizle ilgile pek çok bilgiyi ziyaret ettiğiniz siteye sunuyor. Bu bilgileri kullanan pazarlamacılar ise, size uygun reklamları sizlere sunmak için harekete geçiyor.

4- Ana e-posta adreslerinizi ve telefon numaralarınızı güvenmediğiniz sitelere vermeyin

E-posta adreslerinizi ya da telefon numaralarınızı paylaşmanın karşılığında insanlardan ne alırdınız? Şayet sizin için önem taşıyan bu bilgileri internet hizmetleri ve çevrimiçi mağazalar ile paylaşmak zorunda kalsanız bile sosyal ağlarda mevcut olan herhangi bir kişiye asla ama asla paylaşmayın.

5- Uçtan uça şifreleme özelliği olan bir mesajlaşma uygulaması kullanıyor musunuz?

Bugün gelişen mesajlaşma uygulamalara göz attığımız zaman pek çoğu şifreleme kullanıyor. Fakat gel görelim ki bu şifreleme, aktarım esnasında şifreleme adı altında bir yöntem ile gerçekleştiğini biliyor muydunuz? Bu yöntem sayesinde mesaj, sağlayıcı tarafından çözülür ve aynı zamanda sağlayıcı sunucularında saklanır.  Bu riski ele almaktansa uçtan uça şifreleme yöntemi kullanmanızı önemle rica ediyoruz. Aksi taktirde kurtlar sofrasında gezerseniz.

 

 

 

 


En Ucuz, Pahalı ve Hızlı İnternete Sahip ÜlkelerEn Ucuz, Pahalı ve Hızlı İnternete Sahip Ülkeler
İnternet Hızınızı Test Edebileceğiniz 7 Siteİnternet Hızınızı Test Edebileceğiniz 7 Site

PAYLAŞ