İnternette gezebileceğiniz dünyaca ünlü 10 müze - Haberler - indir.com

İnternette gezebileceğiniz dünyaca ünlü 10 müze

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-13 23:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Liste

Sanata ilgi duyuyorsanız oturduğunuz yerden müzeleri gezebileceğiniz biliyor musunuz? İşte İnternette gezebileceğiniz dünyaca ünlü 10 müze.

İnternet, artık müze gibi görülmek istenen yerlerin gitmeye gerek kalmadan gezilmesini de sağlıyor. Geliştirilen 3D teknikler sayesinde kişilerin detaylı bir şekilde müzeleri görmesi mümkün olurken, sizler için internette gezebileceğiniz dünyaca ünlü 10 müze rehberini derledik.

'Masumiyet Müzesi' Çevrimiçi Ortama Taşındı!'Masumiyet Müzesi' Çevrimiçi Ortama Taşındı!

İşte internette gezebileceğiniz dünyaca ünlü 10 müze

1. The Louvre / Fransa

The Louvre, sanat ve insanlık tarihi için büyük bir öneme sahip. Antik Mısır gibi dünyanın farklı bölgelerinden eserlerin bulunduğu The Louvre için online gezi de mevcut. Bunun için internet sitesini ziyaret etmeniz yeterli.

2. Solomon R. Guggenheim Müzesi / Amerika

Dünyaca ünlü Pablo Picasso gibi ünlü isimlerin eserlerini bulabileceğiniz Solomon R. Guggenheim Müzesi yine online olarak gezilebilecek müzeler arasında.

3. National Gallery of Art / Amerika

Ücretsiz bir şekilde gezilebilen National Gallery of Art, 1937 yılından beri hizmet veriyor. Van Gogh gibi dünyaca ünlü isimlerin eserlerinin bulunduğu müze, internet üzerinden büyük ölçüde görülebiliyor.

4. British Museum / İngiltere

Eski Roma ve antik dönemlerden kalma önemli eserlerin bulunduğu British Museum, üstelik koleksiyonunu online olarak da sunuyor.

Artırılmış gerçeklikle mumyaların içini gösteren müze

5. Smithsonian National Museum of Natural History / Amerika

Ziyaretçi konusunda listenin her zaman yukarılarında yer alan Smithsonian National Museum of Natural History, tarihe yönelik önemli eserleri sergiliyor. Mamutlardan dinozorlara kadar pek çok fosil de yine incelenebilir durumda.

6. The Metropolitan Museum of Art / Amerika

Dünyaca ünlü ressamların eserlerinin bulunduğu The Metropolitan Museum of Art, daha çok sanatsal bir müze. Eserleri yüksek çözünürlükle izlemek mümkün.

7. Dali Müzesi / İspanya

İspanya için en önemli değerlerden birisi olan ünlü ressam Salvador Dali, eserleri ile Dali Müzesi’nde yer alıyor. Üstelik sadece eserler için değil, hayatıyla ilgili tüm detayları yine Dali Müzesi’nde bulabilirsiniz.

9. Vatikan Müzesi / İtalya

Dini yönden de farklı bir önemi bulunan Vatikan Müzesi’nde çeşitli tavan resimleri ve önemli eserlere yer veriliyor.

10. Amerikan Hava Kuvvetleri Müzesi / Amerika

İlk uçaklardan hava kuvvetleri tarafından kullanılan pek çok araca ev sahipliği yapan Amerikan Hava Kuvvetleri Müzesi, ABD’nin tarihine de ışık tutuyor.

Not: Müzelerin online gezileri için her müze resmi sitesinde ayrı bölümler oluşturulmuş durumda. Aynı zamanda sitelerde müze ile ilgili tüm detaylara ulaşmanız da mümkün.

Android için Müze Bilgi Uygulaması


Artırılmış gerçeklikle mumyaların içini gösteren müzeArtırılmış gerçeklikle mumyaların içini gösteren müze

PAYLAŞ