İnternetsiz bilgisayar kararı Resmi Gazete’de yayımlandı - Haberler - indir.com

İnternetsiz bilgisayar kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bugün itibariyle resmî gazete’de yayınlanan yeni bir karar göre devlete ait yazışmalar “devlet içi dijitalleşme” kapsamında dijital ortama taşınacak. “Gizli” ve “çok gizli” olarak statüye sahip belgelerin hazırlanması ve düzenlenmesi için de internetsiz bilgisayar kullanılacak. Yaşanan corona virüs salgınının sektörlerden bağımsız olarak tüm topluma katmış olduğu en önemli durumlardan birisi ise dijitalleşme oldu. Güvenlik problemleri hala yaşanmaya devam eden dijitalleşmenin fiziksel evraklar ve belgelerden çok daha hızlı olması durumu da bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada ise devlet kurumları içerisindeki dönüşüm süreci de başlamış durumda.

İnternetsiz bilgisayar resmi gazete’de yayınlandı

Hafif laptop alırken dikkat edilmesi gerekenlerHafif laptop alırken dikkat edilmesi gerekenler

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan söz konusu düzenlemeye göre bu dönüşüm 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren devrede olacak. Yeni düzenleme ile beraber tüm devlet yazışmaları elektronik ortamda doğrulama kodu, logo ve karekod yer alan eşsiz dijital nüshalar ile gerçekleştirilecek. E-Devlet’te zaten bulunan dijital belge doğrulama işlemi, artık devlet içerisindeki yazışmalarda da kullanılacak. Gelen bilgilere göre devlet tarafından gizli ve çok gizli statüsüne sahip olan belgeler ise internetsiz bilgisayarlar aracılığı ile düzenlenecek. İnternetsiz ortamda hazırlanan belgeler için ise Z kodu kullanılacak. Belgelerin üzerinde kırmızı ve büyük harflerle gizlilik dereceleri yazacak.

Özel statüdeki belgeler çift zarfa konulacak. İçteki zarfın üzerinde gizlilik düzeyi belirtilen bir kaşe ve belgenin muhatabına ait detaylar yer alacak. Belgelerin şehirler arası teslimatından PTT sorumlu olacak.


EXCALIBUR laptop serisi yenileniyor!EXCALIBUR laptop serisi yenileniyor!

PAYLAŞ