İnterneti daha hızlı kullanmanın yolları - Haberler - indir.com

İnterneti daha hızlı kullanmanın yolları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 18:14:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Bazı kullanıcılar telefonlarda internet bağlantılarının yavaşlığından yakınır. İnternet bağlantılarındaki yavaşlıklar ve hatta yaşanabilecek kesintiler, veri transferi yavaşlığının yanı sıra kesintiye toleransı olmayan müzik ve video akışı gibi uygulamaların aksamasına, dosya transferlerinin kesilmesine veya video görüşmelerin düşmesine yol açabiliyor. Kullanıcıları rahatsız eden bu durum özellikle online oyun oynayan kullanıcılar için kabullenecek bir durum değil. Akıllı telefonlarladan önce telefonlarda internete bağlanan telefonlar hayatımıza girmişti. Akıllı telefonların yaygınlaşması ile cep telefonları ellerimizden düşmüyor desek yeridir. İnternet denilince hepimizin aradığı bazı şeyler var. Bunlardan en önemlisi internetin iyi çekmesi ve hızlı olması bizi mağdur etmemesi. İnterneti daha hızlı ve daha güçlü hale getirebilmek için bazı ev yapımı pratikler ile bu durumlara bir nebze dur demek mümkün.

İnternetinizi hızlandırmanız için izleyebileceğiniz yollar;

1-Cihazınızı iyi konumlandırmanız gerekiyor. Daha güçlü Wi-Fi için kablosuz sinyal dağıtıcı cihazın konumu oldukça önemli. Cihaz mümkün olduğunda orta bir noktada olmalı. Duvara yakın yerleştirilmemeli.

2-Duvarlar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olan yerlerdir. Ayrıca elden geldikçe ahşaptan uzak tutulmalı.

3-Anten kullanın. Güçlü Wi-Fi için anten olması gerekiyor. Bina yapısında göre sinyalin taşınacağı noktalara uygun açıda anten kullanılması verimliliği arttıran etkenler arasında. Örneğin; dairesel sinyal yayan bir anteni duvar arkasında sinyale ihtiyaç duyulmayan köşelere koymak gereksiz sinyal kaybı yaratır. Eğer köşeye yerleştirilecekse dar açılı anten kullanılabilir.Bu nedenle kablosuz modem seçiminde antenlerin değiştirilebilir olması önemli.

4-Modem yazılımınızı güncellemeniz gerekiyor. Modem güncellemek sanıldığının aksine çok zor bir işlem değildir. İşlemleri yaptığınız takdirde daha ara yüzü gelişmiş ve daha sorunsuz çalışa bir modeme de sahip olacaksınız. Modemi güncellemek bazen donanımlara ek özellikler kazandırır. Bazen ise az karşılaşılan sorunlar giderilebiliyor.

5-Wi-Fi sinyal güçlendirici kullanmanız gerekiyor. Zayıf çeken kablosuz modeminizi sinyal güçlendirici ile güçlendirebilirsiniz. Yerleşik ağınızdan yeni bir kablosuz ağ yaratan Wi-Fi sinyal güçlendirici internetin tek diş çektiği noktalarda bile kullanılabiliyor. Piyasada 60 ile 100 TL arasında bu cihazları temin edebilirsiniz.

6-Alüminyum folyo kullanın. Son dönemlerde çok konuşulan alüminyum folyo gerçekten işe yarıyor. Para vermek istemiyor veya işi en ucuz yoldan halletmek istiyorsanız en uygun çözümlerden biri. Modem anteninizin sokağa bakan tarafında alüminyum sararsanız sokağa giden sinyaller içeri yöneleceğinden sinyal gücünün artmış olduğunu göreceksiniz.





PAYLAŞ