İnternet Üzerinden Gezebileceğiniz 10 Dünyaca Ünlü Müze - Haberler - indir.com

İnternet Üzerinden Gezebileceğiniz 10 Dünyaca Ünlü Müze

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-20 23:01:03
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Gelişen teknoloji sayesinde internet üzerinden gezip görebileceğiniz dünyaca ünlü 10 müzeyi sizleri için listeledik.

Teknoloji geliştikçe birçok imkan ayağımıza geliyor. Özellikle dünyanın bir ucunda olan yerlere gidemediğimiz vakit tek tıkla internetten görsellerine bakabiliyoruz. Gitmek tabi ki bambaşka olsa da gidemediğimiz zaman nasıl bir yer hayal etmemiz internet sayesinde kolaylaşıyor. Dünyaca ünlü olan 10 müzeye de internet üzerinden bakmak istemez misiniz ?

1-  The Louvre Müzesi - Fransa

Louvre müzesi dünyanın en büyük müzelerinden bir tanesi oluyor. Antik Mısırı görmek isteyenler için önemli bir deneyim edineceğiniz bu müze en ikonik öğelerden biridir.

2 - Solomon R. Guggenheim Müzesi - Amerika

Frank Lloyd Wright' ın tasarlamış olduğu bu mimari sanatın yer aldığı müze aynı zamanda da Franz Marc, Piet Mondrian, Pablo Picasso ve Jeff Koons gibi isimlerin önemli eserlerini taşıyan bir müzedir.

3 - National Gallery of Art- Amerika

1937 yılında açılan müze, ücretsiz gezmenize imkan tanıyor. Van Gogh' un ünlü eserleri de müzede ziyaretçilerini bekliyor.

4 -  British Museum- İngiltere

Londra' da yer alan bu müze oldukça ilgi gören müzelerden bir tanesi. Müzeyi görmüşken Roma' ya da uğrayabilir, gezintinizi farklı yerleri görerek taçlandırabilirsiniz.

5 - Smithsonian National Museum of Natural History - Amerika

 

Dünyanın en eski müzesinden birisi olan Smithsonian National Müzesi, içerisinde yer alan eski dönemlerden kalma dinazor, mamutlar oldukça ilginizi çekebilir.

6 - The Metropolitan Museum of Art- Amerika

Dünyaca ünlü birçok müzenin yer aldığı Amerika'da bir diğer ünlü müze The Metropolitan Museum oluyor. Bu müzede ünlü sanat eserlerini sıkça görmeniz mümkün.

7 - Dali Müzesi- İspanya

Ünlü bir ressam olan Salvador Dali'nin eserlerini tam yerinde görmek istemez misiniz ? Ancak İspanya'ya gidememeniz bu güzelliği göremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. İnternet üzerinde bu güzel müzeyi detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

8-  Vatikan Müzesi - İtalya

Yıllardır papanın görev yaptığı bu müzede tavanlar değişik figür ve eserlerle donatılmış.

9-  Amerikan Hava Kuvvetleri Müzesi-  Amerika

Müzede birçok uçağa rastlamanız kaçınılmazdır.

10-  Ayasofya Müzesi- Türkiye

Ayasofya müzesini İstanbul'a giderseniz görmeden gelmeyin deriz. Ancak gitme imkanı olmayanlar bilgisayar başında müzeye bakabilirler.





PAYLAŞ