İnternet sözleşmesi, ücret ödemeden nasıl iptal edilir? - Haberler - indir.com

İnternet sözleşmesi, ücret ödemeden nasıl iptal edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-04 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

İnternet sözleşmelerini herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmadan iptal etmeniz mümkün.

Günümüzde modemlerin ve aboneli TV kanallarının sayısının artmasıyla, sözleşmelere imza atan vatandaş sayısı da artış gösterdi. Sözleşme imzalatan kurumlar sadece eve internet bağlatılmasıyla ya da TV kanallarına abonelikle de sınırlı değil. Günümüzde birçok şirket işini sözleşme ile yaparak, müşterilerini belli bir süre kendisine bağımlı hale getirebiliyor. İlk etapta, bu durum müşteriler tarafından kabul edilse de zaman zaman çeşitli nedenler dolayısıyla sözleşmenin iptal edilmesi de istenebiliyor. Müşteri böyle bir talepte bulunduğunda da belli bir ücret ödeyerek sözleşmeyi sonlandırabiliyor. Fakat ücret ödemeden sözleşme sonlandırmak da mümkün.

Ücret ödemeden aboneliklerinizi sonlandırabilirsiniz

İnternet telefon vb. bir abonelik için sözleşme imzaladıysanız, sözleşmenizin süresi dolmadan sözleşmeyi bitirebilirsiniz. Bunun ne yapmanız gerektiğiniz merak ediyorsanız;

Öncelikle iptal etmek istediğiniz sözleşme için ilgili kurumun müşteri hizmetlerini arayıp, talebinizi dile getirmeniz gerekir. Sonrasında, müşteri hizmetlerinin yüksek ihtimalle sizden talep edeceği faks ya da iptal talebini, size verilen numaraya göndererek, gönderme belgenizi saklamalısınız. Kanunen, firma sizin sözleşmeyi bitirme talebinizi kabul etmeme hakkında sahip değildir ve bunun karşılığında sizden herhangi bir ücret de talep edemez. Firma sizi sözleşmeyi sonlandırmamak adına uğraştırabilir fakat kabul etmek zorundadır. Sizi uğraştıran firmaları şikayet etme hakkına da sahipsiniz. Bunun için, internet aboneliklerinde BTK’ya, TV aboneliklerinde de RTÜK’e başvurabilirsiniz ya da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na dilekçe yazabilirsiniz.





PAYLAŞ