İnternet reklamlarına vergi geliyor! - Haberler - indir.com

İnternet reklamlarına vergi geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 12:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

İnternet ortamında reklam hizmeti veren veya aracılık eden tam veya dar mükellef gerçek kişiler ile dar mükellef kurumlara yapılacak olan ödemeler üzerinden yüzde 15 gelir/kurumlar vergisi stopajı uygulanacak. Yani kısaca İnternet reklamlarına vergi geliyor!

Artık dünya devi şirketlerde vergi ödeyecek

Sosyal medyayı gelir kapısı yapanlara vergi geliyorSosyal medyayı gelir kapısı yapanlara vergi geliyor

İnternet reklamlarına vergi geliyor!

Mükellef olup olmadığına bakmadan internet ortamında reklam hizmeti veren veya aracılık eden tam veya dar mükellef gerçek kişiler ile dar mükellef kurumlara gerçekleştirilecek olan ödemeler üzerinden yüzde 15 gelir/kurumlar vergisi stopajı yapılacak. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara göre, kayıtlı ekonomiye geçişi hızlandırmak ve vergi güvenliğinin sağlanması amacı ile internet ortamında verilen reklam hizmetleri vergi kesintisi kapsamında alındı.

Karar ile ayrıca tam mükellef kurumlara ödemelerden yapılacak olan kurumlar vergisi stopajı oranı ise yüzde 0 olarak belirlendi. Dolayısı ile internet ortamında reklam hizmeti verenlerin veya bu hizmete aracılık edenlerin tam mükellef kurum merkezleri olmaları halinde, bunlara yapılacak olan ödemeler üzerinden stopaj yüzde 0 olarak uygulanacak. Cumhurbaşkanı Kararı, 1 Ocat tarihinden itibaren yapılacak olan ödemelere uygulanmak üzere yürürlüğe girdiği de belirtildi.


Fransa Kripto vergisini düşürdüFransa Kripto vergisini düşürdü
Apple 15 milyar dolarlık vergi borcunu ödüyorApple 15 milyar dolarlık vergi borcunu ödüyor
Whatsapp'ta Vergi Dönemi Başlıyor!Whatsapp'ta Vergi Dönemi Başlıyor!

PAYLAŞ