İnternet reklamcılığına vergi geliyor - Haberler - indir.com

İnternet reklamcılığına vergi geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 12:40:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Özellikle oldukça reklam verilen Facebook ve Google gibi platformlarda da geçerli olacak yeni düzenlemelerde internet üzerinden verilen reklamlarda artık vergi alınacak!

İnternet reklamcılığı gün geçtikçe gelişmeye devam ederken reklam harcamalarının vergisiz olması da devlet tarafının dikkatini çekti. Vergisiz olarak işleme konulmasının önüne geçilmesini amaçlayan düzenlemeyle birlikte 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren olacak bu reklam harcamalarından yüzde 15 gibi bir oranda vergi alınacak.

GetContact'a BTK'dan vurgun!GetContact'a BTK'dan vurgun!

İnternet üzerinden verilen reklam hizmetlerinin vergi kapsamına alınmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren, internet ortamında verilen reklam hizmeti ve bunlara aracılık edenlere yapılan ödemelerden net yüzde 15 kesinti yapılacak.

Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi mükelleflerine internet reklamı yayınlatanlar veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere reklam ödemesi yapanlara yüzde 15 oranında vergi kesintisi yapılacak. Ödeme yapan kişinin vergi mükellefi olup olmamasına bakılmaksızın net yüzde 15 vergi kesintisi, ödeme esnasında gerçekleşecek.

BTK başkanından 5G açıklaması 

Bu reklamlarda sadece amatör kitle değil, profesyonel kitle olan, Yayıncı ve Youtuber'lar sponsorlu içerik ve video, yayın içi reklam bakımından da kazançları etkilenecek.


BTK, GetContact için harekete geçtiBTK, GetContact için harekete geçti
Dolandırıcılık amaçlı atılan toplu SMS'leri BTK takibe aldı.Dolandırıcılık amaçlı atılan toplu SMS'leri BTK takibe aldı.
BTK, dolandırıcılık içeren SMS'leri takip ediyorBTK, dolandırıcılık içeren SMS'leri takip ediyor

PAYLAŞ