İnternet Olmadığında İletişim Sağlamanız İçin: FireChat - Haberler - indir.com

İnternet Olmadığında İletişim Sağlamanız İçin: FireChat

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-21 15:25:50
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Sosyal Medya

Uygulama matkerlerinde çok fazla sayıda mesajlaşma uygulaması bulunuyor, halihazırda kullandığınız uygulamalardan biri yerine bir başkasını tercih etmeniz için öne çıkan sizi cezbedecek bir farklılığa sahip olması gerekir. Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde herkes sevdikleriyle iletişime geçebilmek için çok fazla çaba harcadı ve iletişim yoğunluğundan dolayı ulaşamadığı anlar olduğunu gördük. Yoğun kullanım sonucu olarak internet üzerinde meydana gelen potansiyel sebebiyle sevdiklerimize ulaşmak için beklemek zorunda kaldığımız ve merakımızın tavan yaptığı anlar oldu. 

İletişim kanallarının çok fazla olduğu ve çok kolay tüketildiği günümüzde pek çok tercih yapma imkanımız bulunuyor ama kötü zamanları da düşünerek önlem almamız gereken iletişim ağının çalışmadığı zamanları da öngörmeliyiz. İşte deprem, savaş vb durumda iletişim sağlayabilmeniz için bir uygulama bulunuyor: FireChat

FireChat, mesajlaşma uygulaması için P2P ve Bluetooth Wi-Fi gibi mesh networking teknolojilerini kullanarak mesajlaşmanıza olanak sağlıyor, yani bir telefondan diğerine atlayarak gönderim yaptığınız kullanıcıya ulaşıyor. Bu da demek oluyor ki ne kadar çok kişi kullanırsa o kadar kişiye ulaşma imkanı sağlıyor. Mesajınız bir telefondan diğerine gittiğinde veya ağdaki bir başkası tarafından Wi-Fi veya bluetooth kullanılarak yayılması için uygulama sizden bir ücret talep etmiyor. Bununla beraber FireChat uygulaması ile beraber global chat modu sayesinde, internet bağlantısı üzerinden dünyanın her yerinden insanla, anonim olarak chat yapmanıza da imkan veriyor.

FireChat internet kontrollerinin yüksek olduğu ülkelerde de sansüre takılmadan çalışabiliyor, aynı zamanda ingilizce, çince ve japonca kullanılabiliyor. Hem iOS hem de android versiyonları bulunuyor.

 

Kaynak: https://medium.com/@erayendes/zor-g%C3%BCnler-i%C3%A7in-kolay-ileti%C5%9Fim-y%C3%B6ntemi-31941056206a#.pp3r42upv





PAYLAŞ