İnternet olmadan Google Dokümanlar nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

İnternet olmadan Google Dokümanlar nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-07 08:59:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kullanıcıların birçoğu artık gerek kişisel hayatında gerek iş yaşantısında Google hizmetlerinden eskiye göre daha fazla faydalanıyor. Belgeler, tablolar ve slaytlar için sıklıkla tercih edilen Google Drive, birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Google Drive üzerinde yer alan dosyaları düzenlemek için elbette ki tek şart internettir. Fakat basit bir yöntem ile internet olmadan da Google Dokümanlar uygulamasından faydalanmak mümkündür. 

Şöyle ki hem bireysel he de kurumsal müşteriler için Microsoft Office uygulamaları aktif bir şekilde kullanılıyor. Şöyle ki bulut depolama hizmetlerinin artması ile beraber verilere farklı platformlar üzerinden erişim sağlamak artık çok daha kolay oldu. Hizmetlerin artması ile beraber kullanıcılar herhangi bir notu, makaleyi ya da tabloyu bilgisayarında dosya şeklinde depolamak yerine buluta depolamayı tercih ediyor. Bu sayede nerede olduğunuzun bir önemi olmadan verilerinize internetiniz olduğu sürece erişim sağlayabiliyorsunuz. 

Bulut depolama sisteminde dokümanlara, tablolara ya da slaytlara düzenli olarak uzaktan erişim sağlamanın temel şarjı internet olarak gözüküyor. Aktif bir internet bağlantısına sahip olduğunuzda Google Dokümanlar tüm işlerinizde yanınızda olacak olan fonksiyonel bir hizmettir. Fakat çok basit bir Google Chrome eklentisi ile internet bağlantısının olmadığı durumlarda da Google Dokümanlar uygulamasını kullanmak mümkün oluyor. 

Çevrimdışı Google Dokümanlar nasıl etkinleştirilir?

Teknoloji lideri Google, Google Drive ve dolayısıyla Google Dokümanlar için çevrimdışı senkronizasyon ile işlevsel bir kullanım sağlıyor. Fakat bu özellik elbette ki varsayılan şeklinde aktif değildir. Dolayısıyla bu özellik hem bilgisayar hem Android hem de iOS uygulamalarında kullanılabiliyor. 

Bunu kullanmak için yükleyebileceğiniz bağımsız bir Google Dokümanlar uygulaması olmasa da Chrome üzerinden Google Dokümanlar hizmetinin çevrimdışı kullanımını aktif hale getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey Google Docs Offline uzantısını yükleyip sistemi aktif etmek. Söz konusu bu eklentiyi indirip Chrome’a ekledikten sonra Google Drive Ayarlar’a erişin. Girmiş olduğunuz sayfadan da Genel sekmesi üzerinde Çevrimdışı seçeneği işaretlendiğinizde işleminizi tamamlamış olacaksınız. Ardından ise çevrimdışı düzenleme işlemlerine izin vermiş oluyorsunuz ve internetin olmadığı durumlarda da Google Dokümanlar’ı kullanmak mümkün hale geliyor. Masaüstü sürümde işlemleri bu şekilde yapabiliyorsunuz. Google Dokümanlar'ın Android hem de iOS uygulamalarında ise Ayarlar üzerinden Offline seçeneğini işaretlemeniz yeterli olacaktır. 





PAYLAŞ