İnternet Hızınızı Ölçebileceğiniz 8 Başarılı Servis - Haberler - indir.com

İnternet Hızınızı Ölçebileceğiniz 8 Başarılı Servis

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 12:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

Bildiğiniz üzere ülkemizde 31 Aralık 2018 ile beraber Adil Kullanım Kotası uygulaması tamamen kaldırıldı. Bu işlem ile beraber kullanıcıların internet hızlarında genel bir artış oldu. Birçok çeşitli paket ortaya çıksa da artık kotaya bağlı olarak internet hızlarında düşüş yaşanmadan yüksek hızlarda internet kullanımı mümkün bir hale geldi. Bu uygulama ile beraber yüksek hızlı internetler ile beraber yüksek fiyata sahip tarifleler de ortaya çıkmış oldu. Ancak internet sağlayıcılarının hala lokasyona bağlı olarak farklı internet hızları sunduğu ve bir stabilizasyona henüz kavuşmadığı biliniyor. Bu yüzde bulunduğunuz yer ile internet sağlayıcısının size verdiği hızlar arasında çeşitli farklar olabiliyor. Bu noktada ise internet hız testleri yaparak güncel olarak hız testinizi görmeniz mümkün olacaktır. Gelin şimdi internet hızını test etmek için tercih edebileceğiniz en iyi 10 hız testi servisine göz atalım.

En İyi Hız Testi Servisleri

BTK Hız Testi

Yerli bir servis olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun bir çözümü BTK Hız Testi karşımıza çıkıyor. Hem Android hem de iOS platfromu için uygulaması  yer alan BTK Hız testi ile anlık gecikme, veri yükleme ve veri indirme hızlarınızın detaylarını ölçebilirsiniz.

Yapay zekalar, internet sitelerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyorlarYapay zekalar, internet sitelerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyorlar

Ookla Speedtest

İnternet hız testi yapanların ilk bildiği ve en çok tercih edilen test servislerinden birisi olan Ookla Speedtest, web site üzerinden internet hız testi gerçekleştirebilirken, ayrıca mobil uygulamaları ile de bu desteği sağlıyor. Kolay ve sade arayüzü ile dikkat çeken Ookla Speedtest, en stabil  sonuçları veren servisler arasında  yer alıyor. Speedtest’in Android ve iOS için sunulan uygulamalarını da mobil cihazlarınız üzerinden indirerek testler gerçekleştirebilirsiniz.

Speed Check

Bu servis ile basit bir şekilde internet yükleme ve indirme hızlarınızı kolay bir şekilde görmek mümkün oluyor. Ücretsiz bir servis olan Speed Check ile web haricinde iOS ve Android uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Fast.com

Listenin başında yer verdiğimiz servislerden olan Ookla Speedtest ile belki de en fazla bilinen hız testi servislerinden olan Fast.com’u tercih edebilirsiniz. Netflix’in bir servisi olan Fast ile sadece web tabanlı değil sahip olduğu mobil desteği ile de Android ve iOS tarafında testler gerçekleştirebilirsiniz.

SpeedSmart

Mobil uygulama desteği de bulunan SpeedSmart sunmuş olduğu HTML5 seçeneği ile dikkat çekiyor. Daha önceki test sonuçlarınızı mobil uygulama aracılığı ile kullanıcılarına gösteren SpeedSmart’ın hem iOS hem de Android için uygulama desteği bulunuyor.

Dünya Genelinde En Fazla İnternet Yiyen Servisler

Meteor

Android kullanıcıları arasında oldukça popüler bir servis olan Meteor uygulaması mobil internet hızını test etmek için oldukça faydalı ve başarılı bir uygulama diyebiliriz. İnternetin hızı ve kalitesi gibi detayları veren Meteor uygulamasını Android platformu için ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

SpeedOf.me

Arayüz ve tasarım bakımından oldukça kötü gözükse de sahip olduğu detaylı bilgiler ile dikkat çekiyor. Web tabanlı bir hız test servisi olan Speedof.me HTML5 ve Flash desteği ile kullanılabilir durumda bulunuyor.

OpenSpeedTest

Listenin başarılı ve hızlı servislerinden birisi olan OpenSpeedTest’i kullanabilirsiniz. Tasarım noktasında çok iyi bir platform olmasa da sunmuş olduğu test detayları ile ön plana çıkan bir servis diyebiliriz.


Mobil internetteki AKK kaldırıldı mı?Mobil internetteki AKK kaldırıldı mı?
Yarın itibari ile ücretli olacak mobil internet paylaşımı nasıl ücretsiz yapılır?Yarın itibari ile ücretli olacak mobil internet paylaşımı nasıl ücretsiz yapılır?
İnternette gizlilik için 6 ipucuİnternette gizlilik için 6 ipucu

PAYLAŞ