İnternet hızı nasıl artırılır? - Haberler - indir.com

İnternet hızı nasıl artırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 17:10:49
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Kablosuz internetin bu günlerde çok fazla kullanımı gözleniyor. İnternet sağlayıcıları en iyi bant uzunluğunu sunsa da kullanıcıların ufak ayarlar yapması daha verimli ve hızlı internet için gereklidir. İnternet sağlayıcıları genellikle 5GHz genişliğinde kullanıyorlar. Bu genişlik sayesinde kablolu internetleri yakalayabiliyorlar.

Bunun içinse ilk olarak modemin altında yer alan 'IP: 192.168.x.x' bölümünün tarayıcıya yazılması gerekiyor. Modemin altında yer alan bilgileri Ekranda çıkan kullanıcı adı ve şifre bölümüne yazılmalı. Ardından Wi-Fi (Kablosuz Ağ) bölümüne tıkladıktan sonra Benzersiz bir SSID yani Wi-Fi adı belirlenmeli. SSID gizle seçeneğini pasif halde bırakılması gerekiyor.

Kanat bant genişliği bölümünde modem 5GHz ise  20/40 MHz seçilmeli. 2.5GHz ise sadece 20 MHz'yi seçilmesi gerekiyor.

Kanal seçiminde ise diğer modemlerden farklı bir kanal seçilmesi gerekiyor. Wifi Analyzer uygulamasını android telefonlara indirilip tarama yapılması gerekiyor. Çevredeki modemlerin kullandığı kanalların hepsini gösterecektir. Bundan sonra ise boşta olan kanalı seçilmesi gerekiyor.Kimlik doğrulama yönetiminden WPA2'yi ve WPA şifrelemesinden AES'i seçilmeli.

Bu işlemler sonucunda kullanılan Wİ-Fİ daha da hızlanacaktır. Hem güvenlik anlamında hem de hız anlamında daha iyisi için yapılan bu uğraşlar sonucunda kullanılan kanaldan dolayı güvenli internet sağlayıcısı kazanmış olunuyor.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ