Internet Explorer'da Güvenlik Açığı - Haberler - indir.com

Internet Explorer'da Güvenlik Açığı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

California merkezli siber güvenlik şirketi FireEye Research Labs tarafından web tarayıcısı Internet Explorer'da keşfedilen önemli bir güvenlik açığı nedeniyle Amerikan hükümeti, kullanıcıların bu tarayıcıyı kullanmamaları yönünde çağrıda bulundu.

FireEye Research Labs tarafından yapılan açıklamaya göre, Internet Explorer tarayıcısında keşfedilen bu güvenlik açığıyla kullanıcıların bilgisayarlarına dışarıdan direkt olarak müdahale edilebildiği, güvenlik açığının Adobe Flash dosyalarını kullandığı ve kullanıcıların korsanlık için kullanılan web sitelerine yönlendirilerek, bu sitelerde yer alan tehlikeli kodların bu bilgisayarlara yüklendiği belirtildi.

Internet Explorer Güvenlik Açığı

Internet Explorer'ın 6 ile 10'ncu sürümüne kadar olan tüm sürümlerinde bu açığa rastlandığı ve özellikle 9 ile 10'ncu versiyonlarının hedef alındığı da yapılan açıklamada yer alıyor.

Microsoft tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise; güvenlik açığıyla ilgili konu hakkında bilgilerinin bulunduğunu ve bunu gidermek için bir yama üzerinde çalıştıkları bildiriliyor.

Internet Explorer gibi alternatif olarak kullanabileceğiniz web tarayıcılarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla bilgisayarınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ