Internet Explorer Google Meet ile yollarını ayırıyor - Haberler - indir.com

Internet Explorer Google Meet ile yollarını ayırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 15:00:15
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2019 senesinde artık kullanılmayan servislerinin fişini çekme kararı alan Google, önümüzdeki hafta IE11’de Meet desteğini sonlandıracağını açıkadı.

Microsoft, bu sene Mayıs ayında, 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren Internet Explorer 11 (IE11) desteğini sonlandıracağını açıklamıştı. Ayrıca şirket kullanıcılarının ve BT yöneticilerinin etkinliklerini ve iş yüklerini destekleyen tarayıcılara geçirmek için atabilecekleri bir dizi adımı da ayrıntılı olarak açıklamaya başladı. Bu doğrultuda yeni bir adım atan Google ise video konferans aracı Meet için desteğini önümüzdeki hafta sonlandıracağını duyurdu.

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandıGoogle Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandı

Microsoft Internet Explorer'ın açılmasını engelleyecek

Google, Aralık 2020 senesinde 15 Mart 2021’den itibaren IE11’de Workspace uygulamalarını desteklemeyi bırakacağını da açıklamıştı. Şirket ayrıca, web sitelerinde IE11 kullanıcıları için desteklenen tarayıcılara geçmelerini öneren banner’ları da kullanıcılarına göstermeye başladı. Bu sayede şu anda kullanıcılar Google Meet’in web portalı IE11’de açmaya çalıştıklarında, Microsoft otomatik olarak Edge’i açıyor ve bunun sebebini IE11 olduğunu kullanıcılara gösteriyor.

Şirketlerin almış oldukları kararla birlikte Google Meet, tam bir hafta sonra, 17 Ağustos 2021’den itibaren IE11’de erişilemeyecek. IE11’de Meet’in bu tarihten itibaren hiç başlatılamayacağının önemle altını çizelim. Google’ın bu noktada servisin kullanımını Google Chrome, Apple Safari, Microsoft Edge veya Mozilla Firefox gibi desteklenen tarayıcıya taşımayı düşündüğü de gelen bilgiler arasında. Ayrıca şirketin çeşitli ayrıntıları da kendi web sitesinden halihazırda yayınlamış durumda olduğunu da belirtelim.

Dilerseniz  Google’ın konu ile ilgili yayınladığı destek bloguna göz atabilirsiniz.


Google Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyorGoogle Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyor
USB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendiUSB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendi

PAYLAŞ