İnternet altyapı sorgurlama nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

İnternet altyapı sorgurlama nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-10 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Nasıl Yapılır?

Ülkemizde Turkcell SuperOnline, Vodafone, Türknet ve Türk Telekom gibi internet servis sağlayıcıları bulunuyor. Her internet servisi için altyapı sorgulama işlemi farklılık gösterebiliyor. Binanızda ya da bulunduğunuz sokakta fiber altyapı olup olmadığını öğrenmek için ise söz konusu internet altyapı sorgulama servislerini kullanmanız gerekiyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde her internet servis sağlayıcı için altyapı sorgulama işlemi nasıl gerçekleştirilir buna bakacağız. Her kullanıcı daha hızlı bir internet hızı için fiber altyapı ağına sahip olmak ister. Ülkemizde fiber ağı hala gelişme aşamasını sürdürürken, şirketler Türkiye’nin dört bir tarafında fiber internet hizmeti sunmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Daha çok büyük şehirlerde birçok bölgede fiber altyapısı bulunuyor. İnternet kullanıcılarının haberinin olmadığı durumlarda ise internet altyapı sorgulama işlemi yapmanız gerekiyor.

İnternet altyapısı nasıl sorgulanır?

Fiber internet altyapı sorgulama işlemi nasıl yapılır?Fiber internet altyapı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İnternet altyapı sorgulama işlemi her şirket için farklı şekilde gerçekleşiyor. KabloNet, SuperOnline, Türknet gibi şirketlerin sorgulamaları internet sitelerinden gerçekleşiyor. Türk Telekom tarafında ise yeni fiber altyapı getirilen bölgelerde kullanıcılarını bir bilgilendirme mesajı ile fiber hizmeti sunuyor. Yine de o servisin internet üzerinden de sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

İnternet servislerinin altyapı sorgulama sayfalarına yukarıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Altyapı sorgulama işlemi yaparken ev adresinizi doğru girdiğinizden emin olun. Bir sokak kaydırma da bile fiber altyapı durumu değişebilmektedir. İnternet sitesinden yapmak yerine ayrıca müşteri hizmetlerini arayarak da altyapı sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet altyapısı nedir?

İnternet, günümüzde olmazsa olmaz bir hale geldi diyebiliriz. Özellikle yüksek hıza sahip internet bağlantısı isteyen kullanıcılar için internet altyapısı büyük bir önem taşıyor. İnternet altyapısı sizin ne kadar hızlı bir internet alabileceğinizi gösterirken, kullanabileceğiniz internet hızını da belirliyor. Bu sebeple kullanıcılarına hızlı internet vermek için fiber altyapılarını hızlı bir şekilde genişletmeye devam ediyorlar. İnternet altyapılarında ADSL, VDSL ve Fiber olarak çeşitli altyapıları bulunuyor. En hızlısı şuan için Fiber altyapısı olurken, onun ardından VDSL ve onun arkasından ise ADSL bağlantısı geliyor.

ADSL, VDSL ve Fiber altyapı farkları nedir?

ADSL internet bağlantısı telefonlar üzerinden gelen bir internet türüdür. Telefon hattından gelen bu internet hızı evin merkeze uzaklığı, bina altyapı kalitesi gibi durumlara göre değişkenlik gösterebilir. İnternet hızlarında ise en fazla 24 Mbps olabilirken, VDSL ise ADSL bağlantısına benzer. Ancak farklı bir altyapı kullanır ve evinizin yakınına çekilen bir hat ile VDSL hızlarını kullanabilirsiniz. VDSL için ayrıca bir VDSL modeme ihtiyacınız bulunuyor. Fiber’e gelecek olursak ise Fiber ile 1 Gbps bağlantısına kadar internet hızı kullanabilirsiniz. Bu internet türü için ise fiber optik kablo altyapısı kullanılır. İnternet türleri arasında en pahalı olanın Fiber olduğunu da belirtelim.


Dünyanın ilk karbon fiber telefonu: Carbon 1 Mark II'nin özellikleriDünyanın ilk karbon fiber telefonu: Carbon 1 Mark II'nin özellikleri
Vodafone fiber müşterileri için upload hızını artırdıVodafone fiber müşterileri için upload hızını artırdı

PAYLAŞ