İnternet Alışverişlerinde Ödeme Güvenliği Nasıl Sağlanır? - Haberler - indir.com

İnternet Alışverişlerinde Ödeme Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-17 14:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

İnternet üzerinden alışveriş yapacak kişiler için ödeme güvenliği uzun zamandan beri oldukça sorun teşkil ediyor. Özellikle ilk defa alışveriş yapacak kişiler için tedirginlik yaratan bu durum aslında sanıldığı gibi bir güvensizlik değil, tam aksine güvenli sistemler sayesinde sorunsuz bir alışveriş imkanı sunuyor. İnternet alışverişlerinde ödeme güvenliği nasıl sağlanır ya da internetten alışveriş güvenli gibi sorularınız için rehberimize devam edebilirsiniz.

İnternet alışverişlerindeki bu güvensizliğin ortaya çıkmasındaki en önemli etkenlerden birisi de güvensiz yerlerden alışveriş yaparak olumsuz bir olay yaşayan kişilerin gündeme getirilmesi. Her gün milyarlarca işlemin yapıldığı e-ticaret sektöründe normal ticaretlerde de olduğu gibi kötü süreçler, kötü alıcı ya da kötü satıcı görülebilir. Fakat alışveriş sisteminin altyapısı ve mevcut sistemler göz önünde bulundurulduğunda internetten alışveriş noktasında herhangi bir güvensizlik söz konusu değildir.

İnternetten güvenli alışveriş yapmak için 10 altın kural!İnternetten güvenli alışveriş yapmak için 10 altın kural!

İnternet alışverişlerinde güvenlik nasıl sağlanıyor?

Günümüzde alışveriş yapılan sistemlerin büyük bir bölüm ödeme havuzu sistemine sahip. Alıcı ürünü almadan herhangi bir şekilde ödeme satıcıya geçmediği gibi olası sorunlarda da yine sistem bekleme moduna geçiyor. Bu da alıcının korunması adına büyük bir avantaj yaratıyor.

Ürün ve hizmet uyuşmazlığı, anlaşmazlığı durumlarında da yine aracı kurumların yardımı ile kişilerin mağdur olmadan işlemlerini yapması sağlanıyor. Özellikle B2C sisteminin kullanıldığı yerlerde bu konuda herhangi bir sorun yaşanması söz konusu değil.

Üniversitelilerin Online Alışveriş Tercihleri Açıklandı

İnternet alışverişlerinde ödemede güvenlik nasıl sağlanıyor?

Alışveriş konusunda bu tip önlemlerin yanı sıra artık tüm online ödeme sistemleri de 3D gibi çeşitli güvenlik sistemlerine sahip. Bu tür durumlarda da kişilerin yine pek çok seçeneği mevcut. Güvenli ödeme ve alışveriş konusunda kişiler bu seçeneklerden uygun olanını tercih edebilir.

  • Prepaid kartlar: Daha önceden ödemesi yapılan ve içerisinde belirli miktarlarda bakiye bulunan bu kartlar, kişilerin ödemelerini kendine ait olmayan kartlarla yapmasını sağlıyor böylece ödeme konusundaki sorunlar da ortadan kalkıyor.
  • Sanat kartlar: Bankalar tarafından sunulan sanal kart hizmetinde fiziki bir şekilde kartı olmayan bir sanal kart yaratılıyor ve bu kartın da yine numarası, son kullanma tarihi gibi bilgileri bulunuyor. Kişiler sanal karta bakiye aktararak bu bakiyeyi istedikleri gibi kullanıyor. Bakiye aktarımı yapılmadıkça karttan herhangi bir şekilde ödeme alınmadığı gibi herhangi bir borç oluşma durumu da bulunmuyor. Sanal kart bilgileri kötü niyetli kişilerin eline geçse dahi bakiye aktarımı yapmadığınız sürece bu bir risk taşımıyor. Bu sistemin tek handikabı ise taksit gibi kredi kartı hizmetlerini sunamaması.
  • Aracı kurumlar: Alışveriş öncesi ve sonrasında sizlere destek verecek aracı ödeme firmaları da yine bu konuda tercih edilebilir. BKM Ekspres gibi sistemleri kullanarak online ödemelerini yapabilirsiniz.

Bu ödeme yöntemlerinin dışında farklı ödeme sistemlerini destekleyen sistemlerde Papara gibi pek çok firmayı kullanabilirsiniz. Ayrıca kapıda ödeme gibi alternatif ödeme yöntemleri de hala kullanılıyor.

İnternetten alışveriş yapanlar, bunlara dikkat etmeli!



PAYLAŞ