Intel'in Yeni Core X Serisi Core i9 Modelleri Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Intel'in Yeni Core X Serisi Core i9 Modelleri Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-01 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İşlemci devi Intel, Computex 2017 kapsamında yeni Core X serisi masaüstü işlemci serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Piyasada varolan Core i5 ve Core i7 modellerinin yanı sıra şimdi daha güçlü ve üst seviye performans sergileyecek olan Core i9 serisi Core X tanıtımı kapsamında yeni üye olarak eklenmiş oldu. Intel Core X platformu olarak adlandırılan bu içerik daha çok oyuncuları ve en iyi ekran çözünürlüğü isteyen yayıncıları yakından ilgilendiriyor. Yeni Core X serisi dörtten başlayıp şekirdek sayıları artıyor ve 1999 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olacak olan Core i9 Extreme işlemci modelinde tam 18 çekirdek ve 36 yürütme birimi bulunuyor.

Core X ailesinin en düşüğü Core i5-7640X oluyor ve 4 çekirdekli bir yapıya sahip olarak geliyor. Yurt dışı rakamı 242 dolar olarak belirlendiğinide ifade edebiliriz. Core i7 X-Series ise 339 dolarlık fiyatı ile 4 çekirdek ve 8 yürütme seçeneği ile başlayıp 600 dolarlık 10 çekirdek 20 yürütme yonga setine kadar yükselebiliyor. Yeni Core i9 serisi içerisinde 18 çekirdekli i9 Extreme mdeli haricinde dört farklı model de bulunuyor. Bunlar 12 çekirdekli 24 yürütmeli 999 dolar fiyat etiketli en düşük seri ile başlıyor ve en yüksekte ise 18 çekirdek haricinde 16 çekirdekli 32 yürütme birimine sahip 1699 dolar fiyatlı yonga seti bulunuyor.

Tüm bu yeni masaüstü Core X serisi işlemcileri Intel'in yeni X299 ana kart yongasetini destekler şekilde geliyor. İş ortakları ile ortak olarak üretilen bu yeni işlemciler ilerleyen haftalarda satışa çıkacak. Yonga mimarisi olarak Core X ailesi Intel'in 6'ncı nesil olan Skylake platformunun daha güncel ve güçlü versiyonu olarak ifade ediliyor. Intel Core X serisinin üst üç modelinde Turbo Boost teknolojisi de bulunuyor. Turbo Boost Max 3.0 olarak adlandırılan bu durumda şirket önceki nesillere göre Core X serisinin yüzde 10 daha hızlı çoklu birim performansı sunabileceğini ifade ediyor.

 

 





PAYLAŞ