Intel'in yeni CEO'su şirketin geleceğe yönelik planları hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Intel'in yeni CEO'su şirketin geleceğe yönelik planları hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple işbirliğinin 14 yıl sonra kaybedilmesi gibi başarısızlıklarla yoluna devam eden Intel’deki Bob Swan, görevini bırakmıştı. Yeni CEO olan Pat Gelsinger, herkese açık bir bildiri yayınlamış ve göreve gelmişti. Bildiride ise çalışanlarına şirketin oynamış olduğu liderlik rolü ile alakalı konuşan Gelsinger, geçmiş başarıları geri getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Daha önce kalite kontrol mühendisi olarak Intel şirketinde çalışan Gelsinger, şirketin ilk CTO’su olmuştu. Daha sonrasında ise 2009 yılında şirket ile yollarını ayırmıştı. O günden beri geri dönüş sinyalleri veren Gelsinger; artıl şirketin yeni sanallaştırma yazılımı ve Vmware CEO’su olarak görevde bulunacak.

Görevi başlarken yayınladığı bildiride önemli değişiklikler ile beraber dünyanın önde gelen yarı iletken şirketi olabileceklerine olan güvenden bahseden Gelsinger, diğer yandan üretkenlik ve teknolojik liderliğin yeni çağı için bir yol çizebileceklerini belirtiyor.

Intel artık Huawei ile ticaret yapamayacakIntel artık Huawei ile ticaret yapamayacak

Intel, eski yükseliş dönemlerini tekrardan hedefliyor

Bir işlemci şirketi olarak ön planda olmak için daha aktif olması gerektiğini belirten Gelsinger; kaliteden ödün vermeden yüksek hedefler koymaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca şirketin üçüncü CEO’su Andy Grove’un adı da geçiyor ve metinde bu dönemdeki gibi bir disiplin ile beraber direkt, şeffaf ve bilgi odaklı kararlar alınmasının önemi belirtiliyor. Diğer yandan yeni CEO, şirketi ile alakalı dört önceliği de belirtiyor. “Dört anahtar süper güç” olarak adlandırdığı bu maddelerde bulut, 5G hareketliliği, yapay zeka ve bilgi teknolojisi olarak kategorileri görüyoruz. Bu sektörlerdeki yenilikler için gerekli olan şeylere sadece Intel şirketinin sahip olduğu belirtiliyor.

Özellikle baktığımız zaman fiyat-performans noktasında Intel işlemcileri hala dikkatleri çekiyor. AMD ise 7 nm mimarisi ile bir adım öne geçmiş gözükse de, Intel şirketinin son üretimleri potansiyel hayal kırıklıkları oluşturmuşken, yeni CEO’nun önünde uzun bir yol bulunuyor.

 


Intel 2020 dördüncü çeyrek raporunu yayımladıIntel 2020 dördüncü çeyrek raporunu yayımladı
Intel artık AMD ile çalışmayacakIntel artık AMD ile çalışmayacak

PAYLAŞ