Intel'in yeni ana kartı Z690 görüntüsü sızdırıldı - Haberler - indir.com

Intel'in yeni ana kartı Z690 görüntüsü sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerler içerisinde oldukça artış gösteren sızıntı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Çin'in popüler forum sitesinde, Intel Z690 platformuna ait olan prototip anakart gün yüzüne çıktı. 

Bilibili adlı forumda yer alan bir üye, Intel Z690 anakartının isimsiz bir şekilde yayınlanan prototipine ait fotoğraf yüklendi. Sızıntı görüntülerini platforma yükleyen üye, anakartın gerçekten de Z690 platformuna ait olduğunu iddia ediyor. Maalesef ki, kartın üreticisi hakkında kesin olarak herhangi bir bilgi sunulmuyor. 

Intel kullanıcıları macOS Monterey'den tamamen faydalanamayacakIntel kullanıcıları macOS Monterey'den tamamen faydalanamayacak

Bununla beraber, işlemci (18+2+3) düzeni etrafında yer alan 23 adet VRM mosfetleriyle anakartın üst performans hız aşırtma için tasarlanan özel bir seri olduğunu anlamak mümkündür. Bu şekilde bir konfigürasyon genellikle çok kaliteli ve sevenlerine yönelik olarak piyasaya sürülüyor. Örnek olarak ise EVGA'dan Z590 modeli verilebilir. LGA1700 soketini herhangi bir kelepçe veya mandal olmadan da ilk kez görüntüleniyor. Standart anarkartlarda yer alan, işlemciye ihtiyaç duyulan gerilimi sağlayan 8 pinli konnektörlerin ve bazı parçaların eksik olduğu açık bir şekilde belli oluyor. Intel 600 serisi anakartların (yani Z690 ve B660) karabırsa yolu ile halihazırda satışa sunulduğuna dair sızıntılar da bulunuyor. Bu görüntünün de karaborsa üzerinde adından söz ettiren kartlardan biri olma ihtimali de oldukça yüksektir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zaman içerisinde Intel'in Z690 anakartı ile ilgili olarak yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 

 


Qualcomm ve Intel iş birliği yapıyor!Qualcomm ve Intel iş birliği yapıyor!
Intel'in yeni mobil işlemcisi Alder Lake testlere başladıIntel'in yeni mobil işlemcisi Alder Lake testlere başladı
Intel artık üretmeyeceği işlemcileri açıkladıIntel artık üretmeyeceği işlemcileri açıkladı

PAYLAŞ