Intel'in 9. Nesil İşlemcileri 128 GB RAM'e Kadar Destek Verecek - Haberler - indir.com

Intel'in 9. Nesil İşlemcileri 128 GB RAM'e Kadar Destek Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 12:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Bilgisayar dünyasında en çok kullanılan Intel işlemciler en fazla 64 GB RAM'e kadar destek verebiliyordu. Tabii ki bu durum çok fazla bir problem yaratmıyordu. Sadece bazı profesyoneller tarafından fark edilebiliyordu. Ancak bu günlerde bazı sebeplerden dolayı daha fazla RAM desteğine ihtiyacımız bulunuyor. Özellikle de ilerleyen zamanlarda bu RAM ihtiyacı giderek artacaktır. 

Intel'in 9. Nesil İşlemcileri 128 GB RAM'e Kadar Destek Verecek

Intel'in 9. nesil Core işlemcileri artık 128 GB DDR4 RAM destekleyeceği açıklandı. Daha yeni ve daha büyük bellek teknolojisinin bunu mümkün kıldığını belirten şirket, birkaç ay içerisinde yapılacak olan bir güncelleme ile birlikte 128 GB'lık RAM'leri destekleyeceğini açıkladı. RAM genişleme desteğinden faydalanmak için dört adet DIMM slot'lu bir anakarta ihtiyacınız olduğunu da belirtmekte fayda var. 128 GB'lık RAM seçeneklerinin bedelinin oldukça fazla olacağını da belirtelim. Şuanda hız konusunda çok bir bilginiz yoksa veya çok seçici değilseniz sizler için 64 GB RAM yeterli gelecektir. Fakat profesyonel kullanım için 128 GB'lık seçeneklere de ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.

İnternet Gerektirmeyen 10 Eğlenceli Mobil Oyunİnternet Gerektirmeyen 10 Eğlenceli Mobil Oyun

64 GB'lık RAM seçeneği  yaklaşık olarak 550 dolara denk gelirken, 128 GB'lık RAM seçeneği içinse, piyasadaki fiyatlar düşmedikçe yaklaşık 1000 dolarlık bir fiyat etiketi ödemeniz gerekiyor. Ülkemizdeki dolar kuru nedeniyle tabii 5000-6000 Türk lirası civarında bir ücret ödeyebiliriz. Tabi bu fiyatlara ülkemizdeki vergiler dahil değil. Yine de meraklıları ve profesyoneller için bu destek oldukça iyi bir haber niteliği taşıyor. Şimdiye kadar Intel işlemcili makinelerde 128 GB RAM desteğine kavuşabilmek için Xeon işlemciye gerek duyuyorduk. Aslında ikiden fazla bellek kanalı için Xeon işlemci satın alınması istenebilir. Ancak 64 GB sınırını geçebilmek için tam teşekküllü bir iş istasyonu donanımı satın almanıza gerek kalmayacak. Bu durum özellikle yoğun uygulamaları çalıştıran ve ham hesaplama gücüne ihtiyaç duymayan medya editörlerin maliyetlerini düşürmek açısında işleri kolaylaştırabilir. 

Yinede belirtmekte fayda var, şu anda 64 GB üzeri RAM seçeneği meraklı olmayan kişiler veya profesyonel kullanım amacı olmayan kişiler için oldukça gereksiz. Fakat meraklıysanız veya profesyonel kullanım amacınız varsa bu seçenekleri tercih edebilirsiniz.

 


Pinterest'in kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştıPinterest'in kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştı
Dünya genelinde internet kullanımının sahibi; NetflixDünya genelinde internet kullanımının sahibi; Netflix
Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!

PAYLAŞ