Intel'in 3 ekranlı katlanabilir telefon patenti ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Intel'in 3 ekranlı katlanabilir telefon patenti ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 11:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi (WIPO) ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) kayıtlarında keşfedilen bir patent başvurusu Intel’in de bir katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalıştığını ortaya sürdü. 2017 senesinde yayınlanan patent, tamamen açıldığı zaman tablete dönüşen bir akıllı telefonu bizlere sunuyor. İstediğiniz büyüklükte kullanabileceğiniz bu akıllı telefonu, ister tablet gibi kullanabilirsiniz isterseniz normal boyutlarda bir akıllı telefon olarak kullanabilirsiniz.

Tanıtılmayan Intel işlemcisi Japonya'da açık arttırmaya çıktı

Intel ve Facebook, yapay zeka için birleştiIntel ve Facebook, yapay zeka için birleşti

Çerçevesiz bir şekilde 3 ekranın birleşmesi ile oluşan akıllı telefondaki kamera ve sensörler ekranın altına yerleştirilmiş bir şekilde dizayn edilmiş durumda. Bütün ekranlar katlandığı zaman akıllı telefon olarak kullanabileceğiniz bu cihaz, tamamen açtığınız zaman büyük bir tablet halinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda görünüşe göre yanında stylus kalemi de olacak. Bu kalem sayesinde ise büyük bir ekran şeklindeyken daha rahat kullanıma sahip olacak.

Intel bu telefonunu ne zaman piyasaya sunacak?

Cihaz hakkında yayınlanan rapora göre cihazın yakın bir tarihte piyasaya sürülmesi beklenecek bir durum değil. Fakat en azından Intel’in bu anlamda bir planı olduğunu ve nasıl bir cihaz düşündüğünü az buçuk öğrenmiş olduk. Çentikli ekranın yerini artık yavaş yavaş katlanabilir akıllı telefonlara yerini bırakıyor. Aynı zamanda akıllı telefon pazarının devleri arasında olan Xiaomi, Samsungi LG ve Huawei, bu yıl katlanabilir akıllı telefonlarını telefon pazarına sunması bekleniyor. Katlanabilir akıllı telefonları bu sene görmeye başlayabiliriz.


Intel, 10nm Ice Lake İşlemcilerini TanıttıIntel, 10nm Ice Lake İşlemcilerini Tanıttı
Tanıtılmayan Intel işlemcisi Japonya'da açık arttırmaya çıktıTanıtılmayan Intel işlemcisi Japonya'da açık arttırmaya çıktı
Intel Extreme Serisi Core i9-9990 İddialı GeliyorIntel Extreme Serisi Core i9-9990 İddialı Geliyor

PAYLAŞ