Intel'den yeni MAC'lere güç verecek işlemciler - Haberler - indir.com

Intel'den yeni MAC'lere güç verecek işlemciler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-13 14:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Intel, günümüzde performans ve güç bakımından verimliliği artırmak amacı ile tasarlanan yeni nesil mikro mimarisi olan Sunny Cove'ı tanıttı. Intel'in bu işlemcisi sunacağı performans sayesinde diğer işlemcilere fark atacak gibi duruyor. İşte Intel'den yeni MAC'lere güç verecek işlemciler

Intel'den yeni MAC'lere güç verecek işlemciler

10nm'lik bir süreç üzerine kurulmuş olan Sunny Cove mikro mimarisi, gelecek yıl şirketlere göre gelecek nesil Core ve Xeon işlemcilerin temelini oluşturacak. Özellikle MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro ve Mac Mini gibi bilgisayarlarla birlikte kullanılacak. Intel ayrıca yeni Gen11 entegre grafiklerini Skylake tabanlı işlemciler ile eşleştiren Gen9 grafiklerinin performansını da iki katına çıkardı. Gen11 grafikleri kısıtlı güç durumlarında 4K video akışını ve 8K içerik oluşturmayı destekliyor.

Snapdragon 1000, Intel'e rakip olacakSnapdragon 1000, Intel'e rakip olacak

Intel şirketinin önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülecek olan bu işlemcileri MacBook Pro ve iMac gibi bilgisayarlarda yer alması bekleniyor. Bilgisayarda performans arayanların gözdesi olacak olan bu işlemci 2019 yılında diğer bilgisayar üreticileri tarafından da tercih edilebilir. Apple'ın gelecekte kendi işlemcisi konuşuluyor fakat şu anda Intel işlemcilerini kullanmaya devam ediyor. Özellikle Qualcomm şirketi ile arasındaki gerginlikler nedeniyle biraz yoğun diyebiliriz.

Şirket Sunny Cove tabanlı Intel işlemciyi uzun süre kullanması beklenmiyor. Intel işlemcinin fiyat etiketi açıklanmadı. İlerleyen zamanlarda Intel'in bu yeni işlemcilerine ait detaylar ortaya çıkacaktır. Bunları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Çin'den Intel'e karşı yeni işlemci firması geliyorÇin'den Intel'e karşı yeni işlemci firması geliyor
Intel 9.Nesil Coffee Lake İşlemci Serisi TanıtıldıIntel 9.Nesil Coffee Lake İşlemci Serisi Tanıtıldı
Intel'in 9. Nesil İşlemcileri 128 GB RAM'e Kadar Destek VerecekIntel'in 9. Nesil İşlemcileri 128 GB RAM'e Kadar Destek Verecek

PAYLAŞ