İntel'den Çift Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Geliyor! - Haberler - indir.com

İntel'den Çift Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-29 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Tayvan’da düzenlenen 2019 Computex fuarı bu sene çift ekranlı bilgisayar modellerinin tanıtımına çokça ev sahipliği yaptı. Çift ekran teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte telefonlarda kullanmaya başladığımız teknoloji, laptoplarında bir parçası haline dönüşüyor.

Fuarda en  çok dikkat çeken modellerden biri ise Asus markasının ZenBook Pro Duo ismini verdiği dizüstü bilgisayar modeli oldu. Ancak Asus’un bu haftanın başlarında tanıtmış olduğu modeli, farklı bir firmanın biraz daha gelişmiş bir yaklaşımla önceden çıkarmış olması modeller arası benzerliklerden dolayı iki cihaza da gölge düşürdü. Satışlarını son çeyrekte arttırmayı planlayan Asus için bu kötü bir haber olurken Intel açısından ise bir fırsat haline dönüştü. İki markanın ürün tanıtımlarından sonra Intel piyasaya yeni süreceği çift ekranlı laptopuyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Çift Ekranlı MacBook Patenti SızdırıldıÇift Ekranlı MacBook Patenti Sızdırıldı

Intel Çift Ekranlı Laptop Modelini Tanıttı                    

Son dönemlerde şirket sıkıntıları ile gündeme gelen Intel Honeycomb Glacier adını verdiği çift ekran bilgisayarıyla övgü toplayan firmalar arasında. Tasarım olarak oldukça farklı ve güçlü bir dizaynla piyasaya çıkacak olan modelin dikey olarak çift ekrana sahip olması görünüm özelliklerinde en çok dikkat çeken nokta. Intel’in dikey ekranlı katlanabilir laptopu yan kısımlarından çift taraflı menteşelere sahip. Diğer markaların çift ekran teknolojisinde dizüstü görünümü bozmamaya çalışırken Intel’in cesur bir tasarımla pazara giriş yapması ve cihazın güçlü bir işletim sistemine sahip olması alıcıları şimdiden cezbetmiş durumda.

Intel Gen 11 Ekran Kartı Modellerini Duyurdu

Intel Honeycomb Glacier Nvidia GeForce GTX 1070 GPU, 8 çekirdekli bir işlemci ve 32 GB RAM kapasitesiyle katlanabilir bir oyun bilgisayarı olarak karşımıza çıkıyor.  Ancak bu güçlü teknik özellikler ve yeni ekran deneyimi sadece oyuncuları değil, yazılımcılar ve içerik üreticileri içinde pratik özelliklere sahip. Intel’in yeni çift ekran laptopu üst ekranda bir video izlerken alt ekrandan o videoyu düzenleyebilmenize olanak tanıyor. Video akşını izleyerek düzenlemek isteyenler için oldukça pratik olan bu özellik aynı zamanda alt ekrandan farklı uygulamalar kullanmanıza da olanak tanıyor.

Intel 9. Nesil İşlemcilere Yenilerini Katıyor

Becerileri ile masaüstü bilgisayar modellerini anımsatan Honeycomb Glacier’ın bu özellikleri taşınabilir bir bilgisayar olarak barındırması kullanıcıların bilgisayar deneyimlerini değiştirecek gibi duruyor. PCGAMER’ın yazarlarından Gabe Carey’e göre oyun bilgisayarlarının kullanıcıları yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir oranla çift ekranlı bilgisayarları tercih ediyorlar. Bu tespitten yola çıkarak Intel’in sistem yenilikleri ve ekran deneyimiyle her iki kullanıcı kitlesini de hedefleyerek bir strateji izlediğini söylemek yanlış olmaz.

Tanıtılmayan Intel işlemcisi Japonya'da açık arttırmaya çıktı

Dikkat çeken bir diğer özellik ise ekranların arasında kamera bulunması. Intel’in Honeycomb Glacier laptopunun alt ekranında 3 farklı uygulamanın çalıştırmasını desteklemesinin yanı sıra, hangi ekrana baktığınızı tespit etmek için ekranlar arasında kameralar bulunuyor. Bu sayede ise kullanıcıların ekranlar arası geçiş yapmaları göz kontrolü ile kolay ve hızlı bir biçimde sağlanıyor.

Intel Honeycomb Glacier diğer teknik özellikleri ise şuan geliştirilmekte olduğundan tanıtılmadı. Piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı da henüz gizemini koruyan konular olsa da, Intel’in bu yazın sonuna kadar cihazın piyasaya çıkış tarihini belirlemesi bekleniyor.


Asus ScreenPad ile dizüstü piyasasında fark atabilirAsus ScreenPad ile dizüstü piyasasında fark atabilir
Lenovo Katlanabilir Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Konseptini DuyurduLenovo Katlanabilir Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Konseptini Duyurdu

PAYLAŞ